Semiha YANKI Darülaceze'yi Ziyaret etti

Ünlü sanatçıyla birlikte olmaktan ve sanatçının kendilerine hizmet etmesinden onur duyduklarını söyleyen Darülaceze Sakinleri Yankı'nın vereceği konseri dört gözle beklediklerini ifade ettiler..

Semiha YANKI Darülaceze'yi Ziyaret etti
Semiha YANKI Darülaceze'yi Ziyaret etti

ÜNLÜ SANATÇI DARÜLACEZE'DE YAŞAMINI SÜRDÜREN SAKİNLERE YEMEK DAĞITTI YARGILANMAKTAN KURTULDU!
 
Adli vakalarda taraflar artık ''uzlaştırmacı''dan faydalanarak hâkim kararına gerek kalmadan aralarında anlaşıyor. Bunun bir örneği de İstanbul'da ünlü isimler arasında yaşandı.

01.05.2013 tarihinde Show TV kanalında yayınlanan ''Ben Buradan Atlarım'' isimli televizyon programına katılan ünlü isimlerden Semiha YANKI'nın aynı programda bulunan Sema ÇELEBİ hakkında twitter'dan hakkında hakaret içerikli yazılar yazdığı iddiasıyla Sema ÇELEBİ müşteki sıfatıyla İstanbul C. Başsavcılığı'nda şikâyette bulunmuştu.

Savcı ''uzlaşın''dedi


Savcı H.YAVAŞ, iki tarafında uzlaşmaya sıcak bakması üzerine dosyayı Uzlaştırmacı Gökmen GÖKÇEK'e göndererek iki tarafla görüşüp uzlaşmayı sağlamasını ve uygulanacak cezayı belirlemesini istedi. Dosyayı 27.05.2014 tarihinde alan Uzlaştırmacı Gökmen GÖKÇEK 3(üç) gün sonra her iki tarafla telefonla irtibata geçti. İki tarafta yan yana gelmek istemediklerini ancak uzlaşmak istedikleri beyanında bulundular.

Uzlaştırmacıdan Sosyal İçerikli Uzlaştırma Teklifi

Uzlaştırmacı Gökmen GÖKÇEK, şüpheli Semiha YANKI'ya daha önceki uzlaştırmalarda uygulanan 'bir miktar tazminat ödenmesi şeklinde olabildiği gibi mağdur veya toplum için belirli bir kamu hizmetinde bulunulması gibi teklifler yerine sosyal içerikli bir teklifte bulunarak, uzlaştırma ile ''Adaletin sadece cezalandırıcı değil, aynı zamanda insanları barıştırıcı, kaynaştırıcı özelliği'' ön plana çıkmış oluyor. Aynı zamanda toplum yararına bir etkinlikte bulunuluyor.

Darülaceze'de yaşamını sürdüren sakinlere yemek dağıttı yargılanmaktan kurtuldu

Uzlaştırmacı Gökmen GÖKÇEK, şüpheli sıfatıyla Semiha YANKI'nın tanınmış bir ses sanatçısı olması dolayısıyla Darülaceze'deki yaşamını sürdüren sakinlere moral verici ve onların unutulmadıklarını hatırlatmak düşüncesiyle uygun bir zamanda yemek dağıtımına yardımda bulunması ve görme engelli iki Darülaceze sakinine yemek yedirmesini önerdi. Her iki tarafın teklifi kabul etmesi üzerine SemihaYANKI 02.06.2014 tarihinde Darülaceze Cad. No:51 Okmeydanı/İSTANBUL adresinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığı'nda verilen öğle yemeğinde yaşamını sürdüren sakinlere yemek dağıtımında yardımda bulundu ve görme engelli iki Darülaceze sakinine yemek yemesinde yardım ederek hakkında açılabilecek davadan kurtuldu. Bu şekilde yasaya göre ''soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı suçlar''dan olan ''hakaret'' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecekti.

Uzlaştırma kararını değerlendiren Semiha YANKI, sistemin çok başarılı ve örnek bir uygulama olduğunu belirterek bu sayede Darülaceze'yi görme ve tanıma fırsatı bulduğunu burada daha sonra bir konser vermek istediğini ifade etti.

Ünlü sanatçıyla birlikte olmaktan ve sanatçının kendilerine hizmet etmesinden onur duyduklarını söyleyen Darülaceze Sakinleri Yankı'nın vereceği konseri dört gözle beklediklerini ifade ettiler..

Yargının iş yükünü hafifletmek amacıyla Batı'da uzun zamandır uygulanan sistem Türkiye'de de yaygınlaşıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER