Sahipsiz Hayvanlara Askıda Köfte

İzmir'in Çiğli İlçesi Ataşehir Mahallesi'nde faalieyet gösteren bir köfteci, Hayvanları Koruma Vakfı ile ortaklaşa 'askıda köfte' uygulaması başlattı.

Sahipsiz Hayvanlara Askıda Köfte
Sahipsiz Hayvanlara Askıda Köfte

İzmir'in Çiğli ilçesi Ataşehir Mahallesinde faaliyet gösteren bir köfteci, Hayvanları Koruma Vakfı ile ortaklaşa askıda köfte uygulaması başlattı.

 İzmir'in Çiğli İlçesi Ataşehir Mahallesi'nde faalieyet gösteren bir köfteci,  Hayvanları Koruma Vakfı ile ortaklaşa 'askıda köfte' uygulaması başlattı.

Proje kapsamında, Çiğli'deki Bergama Köftecisi'ne gelen müşteriler, 10 Tl karşılığında sokak hayvanları için askıya bir porsiyon köfte bırakabilecek. Biriken askıda köfteler, iki günde bir restorana gelecek olan hayvan gönüllüleri tarafından alınarak, soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına yedirilecek. "Sizin Yemediğinizi Biz Yiyelim" sloganı ile düzenlenen askıda köfte kampanyasının tanıtımına Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Aslan, İzmir Kent Konseyi Başkanı Turgay Yokuş ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katılıp, destek verilmesi çağrısı yaptı.

BU UYGULAMA ÖRNEK OLMALI

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan projenin İzmir'in tüm ilçelerine örnek olacağını belirterek şöyle dedi:

"İlçemizde çok sayıda bakıma muhtaç hayvan var. Her işletme bu tür etkinliklere imza atsın. Başka ilçelerden bölgemize çok sayıda sokak hayvanı bırakılıyor. Herkes kendi ilçesindeki hayvanlarına baksın. Hayvanseverlerin ve proje ortağı Bergama Köftecisi'nin bu çalışması örnek olmalı."

Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Fevziye Özkan Kanat da, "Sahipsiz hayvanların beslenmesine duyarlı müşterilerin, tüylü dostlara ısmarladığı köfteleri yerel hayvan koruma görevlileri gelip alarak, sokaktaki beslenmelerinde kullanacak. Sokak hayvanların açlıkla, soğukla mücadelesine diğer restorantların da desteğini bekliyoruz" diye konuştu


Veteriner - Pet Shop Sektöründeki Firmalar

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER