Rotary’nin 110.Kuruluş Günü Kutlandı

Rotary’nin 110.Kuruluş Günü, 19 Ekim 2014 ,Türkiye’de ilk kez organize edilen “İstanbul Rotary Günü” muhteşem bir organizasyonla Bebek Parkı’nda yapıldı.

Rotary’nin 110.Kuruluş Günü Kutlandı
Rotary’nin 110.Kuruluş Günü Kutlandı

Rotary’nin 110.Kuruluş Günü, 19 Ekim 2014 ,Türkiye’de ilk kez organize edilen “İstanbul Rotary Günü” muhteşem bir organizasyonla  Bebek Parkı’nda yapıldı.

Uluslararası Guvernör Gary  Huang ve Eşinin ‘de katıldığı etkinliğin öncelikli hedefi, Rotary'yi  tanıtmak; hizmet alanlarını ,Rotary’i bilmeyenlere  anlatmak ve bunu gerçekleştirirken sağlıklı bir yaşam için aktif bir gün organize etmektir. “Sağlıkla Işık Saç” mottosu ile yola çıkılan organizasyonumuzda, elde edilecek tüm gelir dünya çapında sürdürülen “Çocuk Felcini Yok Et “kampanyasına bağışlanmıştır.

İstanbul Rotary Günü'nde, Rotary'i kitlelere, daha yakından tanıtırken, gelen konukların bu bilgilendirmeleri edinmesi yanısıra ,onların, aktif yaşamlarına  da destek vererek eğlenmelerini ve öğrenmelerini birlikte sağladık.,

Program Bebek-Kuruçeşme arasında 5km. lik koşuyla başladı. 

Katılımcılarımız birçok farklı spor etkinliğine dahil olma ve uzman eğitmenler eşliğinde koşudan,yogaya,Cross-fitten Zumbaya eğlenceli spor yarışlarına katılarak pazar’ın keyfini çıkardılar. Rotary Günü’nde ücretsiz Göz taraması, Meme ve Prostat taraması hizmetleri ile beslenme ve sağlıklı yaşam bilgilendirme standları uzun kuyruklarla ilgi çekti.

Bir çok tanınmış  gıda ve temizlik markaları konuklara ücretsiz  hediyeler ve yemek ikramlarıyla ürünlerini da  standlarında ürünlerini tanıtmak imkanları buldular.
Hepimizin bildiği üzere ,toplumların geri kalmasındaki en büyük etken” eğitimsizlik”.

Rotary’nin çalışma alanlarının en büyük kısmından biri de “okuma-yazma”cehaletle savaş alanlarıdır.

KOYE (kolaylaştırılmış okur -yazarlık) kurslarımızla inanılmaz mucizeler gerçekleştirmekteyiz.

Her yıl yüzlerce insanımıza özellikle de kadınlarımıza okuma –yazma öğretiyoruz.

Rotary Day,Bebek Parkı’nı koca bir yaşam alanına dönüştürdü.Eğitim sokağında 100.000 kitap Beşiktaş Belediyemizin de katkılarıyla Anadolu’ya çeşitli okullara verilmek üzere yola çıktı.

“Okuyorum-Büyüyorum “çadırında yazarlarımız minik çocuklara  masallarını okuyup,resimler yaptılar.

KOYE , meyvalarla  okur yazar nasıl olunurun  sunumu yapıldı.

Micro-Kredi Sokağımızda ,destek verdiğimiz,işsiz iken ,şimdi işinin patron olan  ,vatandaşlarımız ,el emekleri olan ürünlerini teşhir ederek,hem para kazandılar hem de Rotary Desteğinin gücüne,başarısına kanıt oldular.

Engelli çocuklarımıza verdiğimiz destekle onların yaşamlarını nasıl da aydınlattığımızı anlatmak mümkün mü?

Burslu öğrencilerimizden,çeşitli el sanatları kurslarımızdan ,onlarca çalışmalar sergilendi.

Yeşil ,yeşil çok önemli,can bulduğumuz ,nefes aldığımız ciğerlerimiz ağaçlar.Rotary bu yıl TEMA VAKFI ile yaptığı anlaşmayla 5000 ağaç dikiyor.

Dans,müzik,satranç, folklore vb.hobi komiteleri de yarışmalarla günü renklendirdiler. 

Topluma Hizmet felsefesiyle kurulan ve Dünya’ dan Çocuk Felcini silmek için çok ciddi çalışmalar yapan Rotary’ nin bu konudaki başarısı azımsanamaz.

2420.Bölge Rotaryenleri ,bu anlamlı günde ,insanlığa hizmet etmenin ,paylaşmanın ve üretmenin ,elele ,işbirliğiyle zor işlerin ,nasıl kolaya dönüştürüldüğünü bir kez daha ispatlamıştır.Günün sonunda ,toplum için çekilen yorgunluk , gurur verici ,manevi bir hazza dönüşmüştü.

Rotaryen ve Egitimci Saadet GARAN, nüfus yoğunluğu ve Yaşam şartlarının zorlugu sivil toplum kuruluşları nın önemini ortaya çıkarıyor ve Rotary sağlıkla ışık saçmaya devam edecektir dedi.





Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 14:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
saadet garan
saadet garan - 9 yıl Önce

başarılı

SIRADAKİ HABER