METROCİTY AVM 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDA TULUYHAN UĞURLU’YU AĞIRLIYOR

MetroCity AVM, Ağustos Ayı boyunca sürdürdüğü Çocuk Festivali kapsamında 30 Ağustos günü piyanist Tuluyhan Uğurlu’yu ağırlıyor.

METROCİTY AVM 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDA TULUYHAN UĞURLU’YU AĞIRLIYOR
METROCİTY AVM 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDA TULUYHAN UĞURLU’YU AĞIRLIYOR

MetroCity AVM, Ağustos Ayı boyunca sürdürdüğü Çocuk Festivali kapsamında 30 Ağustos günü piyanist Tuluyhan Uğurlu’yu ağırlıyor. 4 Yaşında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda öğrenim görmeye başlayan, yedi yaşında Harika Çocuklar sınavını kazanarak Viyana Müzik Akademi’sine kabul edilen Tuluyhan Uğurlu,  Mustafa Kemal Atatürk ve İstanbul temalı besteleriyle tanınıyor. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden olan ve müzikal kompozisyonlarıyla her yaştan sanatseveri kucaklayan sanatçı, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle de “Müziği Yaşamak Gerek” mottosunun en canlı örneği olarak kabul ediliyor.

Tuluyhan Uğurlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı saat 17.00’da MetroCity AVM’de piyanosunun başına geçecek. Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri, Senfoni Türk gibi eserleriyle Anadolu’nun binlerce yıllık kahramanlık destanlarını bugüne taşıyan piyanist, 30 Ağustos programında bu iki eserinden bölümler sunacak. Sanatçı, eserin icrası sırasında Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşunu anlatan görsel sunumla gözlere ve dokunaklı bir geçmişe de hitap edecek.

MetroCity AVM, -4. Katta gerçekleştirilecek olan konser, AVM’yi ziyaret eden tüm müzikseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

TULUYHAN UĞURLU HAKKINDA
Eğitimini Viyana Müzik Akademisi’nde tamamladı. Akademide master yaparken, sanat yaşamının en ciddi kararını vererek, klasiklere veda etti ve sadece kendi eserlerini seslendirmeye başladı. Canlı konser kayıtlarından oluşan Go With God ve Kutsal Kitaplardan Ayetler isimli ilk iki albümünde hayranı olduğu Bach’dan esinlenerek inanç konularına eğildi. 1996’da Türkiye’de İstanbul Kanatlarımın Altında film müziği ile ünlendi. Cumhuriyetin 75. yıl kutlamaları için Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri, büyük depremin ardından Şehrin Gözyaşları isimli eserlerini besteledi ve bunları albüm haline getirdi. Çeşitli belgesel müzikleri de yazan sanatçı, son piyano eserlerini Beyazıt’ta Zaman isimli albümde topladı. Aynı dönemde ilk senfonisi olan Senfoni Türk’ü de tamamladı. Bu eserinde senfoni orkestrası, mehter takımı, Türk Müziği enstrümanları ve piyanoyu bir arada kullanarak, Türk Klasik müziğinde bir ilke imza attı. Tuluyhan Uğurlu, 2003 yılından itibaren Klasik Müzik dünyasında yapılmamış bir ilke imzasını atarak, konserlerini konser salonlarının dışına taşıyarak, tarihi mekânlarda gerçekleştirmeye başladı. Uğurlu, 2006 yılında Dünya Başkenti İstanbul isimli bir albüm yaptı. Albümün tanıtım konserlerinde 250’nin üzerinde farklı mekânda sahneye çıktı. 2009’da Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ASCAME’nin isteğiyle Akdeniz kültürünü desteklemek amacıyla Akdeniz isimli bir albüm yaptı. Tuluyhan Uğurlu’nun son albümü Temmuz 2010’da çıkan ve İstanbul’un dününden çok bugününü ve yarınını anlatan Sonsuza Kadar İstanbul’dur.   


Yer: MetroCity AVM -4. Kat
Tarih: 30 Ağustos Cumartesi
Saat: 17.00

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109