KAR-DER'den Coşkulu Gece

Ataşehir’de bulunan Kars ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği KAR-DER , Alagöz Köyü derneği ile birlikte düzenlediği .

KAR-DER'den Coşkulu Gece
KAR-DER'den Coşkulu Gece

Ataşehir’de bulunan Kars ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği KAR-DER , Alagöz Köyü derneği ile birlikte düzenlediği .

Ataşehir'de bulunan Kars ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği  KAR-DER , Alagöz Köyü derneği ile birlikte düzenlediği Kaz Gecesinde bin altıyüz kişiyi bir araya getirdi.  Yoğun katılımın ve coşkunun yaşandığı geceye çok sayıda seçkin davetli katıldı.



Kaz Gecesinde ilk konuşmayı  Başkan Orhan Çerkez yaptı. Orhan Çerkez konuşmasında:  " Bu geceyi düzenlemekteki amacımız dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirmek,  STK'larla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulumak ve kaynaşmaktır. Görüyorum ki bu gecede en güzel değerlerimiz, dostlarımız bizimle birlikte. Buraya geldikleri için hepsine teşekkür ediyorum.  Biz üç yıl önce görevi devraldığımızda  arkadaşlarımızla birlikte kolları sıvadık önce görev dağılımı yaptık,  arkadaşlarımın bilgi becerisine göre, güçlerine göre herkese bir görev verdik. Derneğimizi en üst seviyede dayanışma için şevkatle   özveriyle çalıştık. Ben buradan siz değerli hemşerilerimiz ve şahsım adına yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

Orhan Çerkez konuşmasının devamında  yaptıkları faaliyetlerden de bahsederek, iki yıl önce Ataşehir Kızılay ile işbirliği yaparak Kars, Ardahan merkezi ve ilçe merkezlerinde 37 personelden oluşan sağlık ekibiyle sağlık taraması yaptıklarını, çeşitli yardımlar  dağıttıklarını, Ataşehir'de bulunan yöremizin dokuz derneği ile birlikte  bir dernek binası yaptırdıklarını, yine bu derneklerle birlikte ortak hareket ederek ramazan ayında  Ataşehir Belediyesinin de desteği ile 640 aileye yardım yaptıklarını söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Orhan Çerkez'den sonra Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bir konuşma yaptı. İlgezdi konuşmasında:  "Yıllardır bu salona gelirim, ilk defa bu kadar kalabalık gördüm. Bu anlamda sayın başkan ve yönetim kurulunu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kadınların ve çocukların salonda çoğunlukta olduğunu görmek de sevindirici. Kadınların çalışmalara destek vermesi çok önemli… Kadının elinin değmediği bir işte başarı olmaz. Bu başarıda kadınların da önemli payı olduğunu düşünüyorum" dedi.

 Battal İlgezdi konuşmasını tamamladıktan sonra Orhan Çerkez  kendisine Arpaçaylı kadınların el emeği ile işledikleri üzerinde Türk Bayrağı ve Sarıkamış Şehitleri ibaresi bulunan bakır işlemeli tabağı hediye etti.

Geceye katılan davetliler bir yandan Kars yöresinin meşhur kaz yemeğini yerken, bir yandan da Türk Halk Müziği sanatçıları Metin Güngör ve Mehmet Yılmaz'ın okuduğu yöresel türküler eşliğinde halay çekerek eğlendiler. Gecede Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi bir kez daha hayranlık ve coşkuyla izlendi.



Geceye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP  Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Uluyılmaz,  Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, KAI Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli ve eşi, Avcılar Kars Ardahan Iğdır Derneğinin Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Yener Kazak ve Süleyman Karadağ, Çekmeköy AK Parti ilçe Başkan Yardımcısı Yunus Görken, Çekmeköy AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Çekmeköy KAI Dernek Başkanı Önder Ulutaş, Göldalı Köyü Eski Başkanı Rıfat Karakaya, Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş ve Birim Başkanları, İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, İşadamı Metin Adıgüzel,  KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Ümraniye Serhat İlleri Dernek Başkan Yardımcısı Fikret Özdemir,  Hüseyin Çelik, Terekeme Karapapak Türkleri Dernek Başkanı Engin Aybirdi,  CHP milletvekili aday adaylarından Özgen Nama, Saadet Garan Koçulu,  Cemal Uygur, Av. Özgür Kip, Durmuş Acar. AK Parti Milletvekili aday adaylarından Kayabey Kaya ve çok sayıda davetli katıldı

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER