İSTANBUL ÇOCUK MARATONU DÜZENLENİYOR

Spor A.Ş. öncülüğünde, 10 Mayıs 2015 Pazar günü "İstanbul Çocuk Maratonu" nu gerçekleştirilecektir.

İSTANBUL ÇOCUK MARATONU DÜZENLENİYOR
İSTANBUL ÇOCUK MARATONU DÜZENLENİYOR
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi SPOR AŞ; spor kültürünü kitlelere yaymak ve özellikle çocukların spor aktivitelerine katılımını teşvik etme misyonundan yola çıkarak toplumda spor kültürü bilincini yaygınlaştırmanın ancak ve ancak çocuklara küçük yaşta spor alışkanlığının kazandırılmasıyla mümkün olabileceğine inanmaktadır.
 
Spor A.Ş. öncülüğünde, 23 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen "Spor Kültürü Çalıştayı" nın  ardından alınan kararlar doğrultusunda, ilk fiili hareket olarak 10 Mayıs 2015 Pazar günü "İstanbul Çocuk Maratonu" nu gerçekleştirilecektir.
 
Hem "Anneler Günü" hem de "Dünya Atletizm Günü" olması sebebi ile seçilen 10 Mayıs tarihinde çocuklar; "Hoşgeldin Şampiyon" ve "Anneler gününde Annene ilk madalyanı hediye et" sloganları ile karşılanacaktır.
 
Maltepe Sahil Şehir Parkı'nda düzenlenecek ve 14 yaşına kadar 5.000 çocuğun katılacağı etkinliğin amacı çocukların yarıştırılması değil, çocuklara "Maraton Bilincini" ve "Spor Kültürünü" aşılamak olacaktır.
 
istanbulcocukmaratonu.org internet sitesinden 1 - 30 Nisan tarihleri arasında online olarak kayıtları alınacak İstanbul Çocuk Maratonu'nda, çocuklara ve çocukların anne ve babalarına yönelik olarak, Çocuk
Maratonu'ndan önce "Maraton Bilinci" ve "Spor Kültürü" konulu bilgilendirme eğitimleri yapılacaktır.
 
3 yaş ve altı çocukların anne ve babaları ile 100 m., 4-5 yaş grubu çocukların ise yine anne ve babaları ile 200 m.  birlikte yürüyüp koşacağı etkinlikte, 6-7 yaş grubu çocuklar 400 m., 8-10 yaş grubu çocuklar
600 m., 11-14 yaş grubu çocuklar ise 1000 m. mesafede maraton koşmanın heyecanını yaşayacaklardır.
 
Aynı zamanda, farkındalığı arttırmak amacı ile Down Sendromlu çocuklarımız da 100 m. mesafeyi yürüyeceklerdir.
Maraton parkurunda çocuklar, tıpkı gerçek maratonda olduğu gibi su ve sünger istasyonlarından yararlanabilecektir. 6-14 yaş arası kategorilerde yer alan çocuklar ise maratonu Rehber Koşucular
eşliğinde koşacaktır.
 
Üniversite Öğretim Görevlileri tarafından 8-10 ve 11-14 yaş grubu çocuklara özel hazırlanmış olan 7 haftalık "Çocuk Maratonu'na Hazırlık Programı" internet sitesinden paylaşılmaktadır.
 
Maratonu tamamlayan tüm çocukların boynuna bitiş noktasında "Hoşgeldin Şampiyon" sloganları ile madalyaları takılarak, çocuklara sertifikaları ile birlikte çeşitli süpriz hediyeler de verilecektir.
 
Etkinlik alanında anne ve babaların için çocuklarını izleyebilecekleri alanların yanı sıra, çocuklar için eğlenceli aktivite alanları, sponsor alanları, stantlar, etkinlik sahnesi, kafeler, kreş gibi alanlarla
anne ve babalar çocuklarıyla birlikte spor yaparak, keyif dolu bir hafta sonu geçirecektir.

İSTANBUL ÇOCUK MARATONU'NA KAYIT OLMAK İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109