İstanbul Ajansı Medya Okulu Youtube'da!

İstanbul Ajansı Medya Okulu'nda kıymetli eğitmenler tarafından verilen geçmiş dönem eğitimlerinde ilk hafta programı görüntülü haliyle Youtube'daki yerini aldı.

İstanbul Ajansı Medya Okulu Youtube'da!
İstanbul Ajansı Medya Okulu Youtube'da!

İstanbul Ajansı Medya Okulu'nda kıymetli eğitmenler tarafından verilen geçmiş dönem eğitimlerinde ilk hafta programı görüntülü haliyle Youtube'daki yerini aldı.

İstanbul Ajansı Medya Okulu’nda geleceğe ilişkin basın sektöründe çalışmayı hayal eden gençlere, medya ve iletişim tekniklerini öğretmek adına bir eğitim düzenledi.
 
İstanbul Ajansı Medya Okulu’nda hedef kitle olarak özellikle "İstanbul Ajansı Genç Muhabirleri" ile medya ve sosyal medya konusunda kendini geliştirmek isteyen  lise ya da üniversite öğrencileri belirlendi.
 
Medya Okulu projesinin eğitimleri, Valilik Ek Hizmet Binası konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Her hafta cumartesi günü yapılan eğitim, yaklaşık 4 saat sürdü. 5 haftalık eğitimin sonunda seminerlere eksiksiz katılım gösteren öğrencilere, İstanbul Ajansı Medya Okulu Katılımcı Sertifikası verildi.
 
İstanbul Ajansı Medya Okulu’nda 1. Hafta

 
Medya Okulu’nun açılış ve tanıtım konuşmasını İstanbul Ajansı Genel Koordinatörü Aslı Bucak yaptı.
 
Konuşmanın ardından ilk derste site eski editörü Gülsüm Ekinci, “Yeni Dünyada Medya ve İletişimin Yeri Önemi ve Yeni Nesil İletişim” konulu sunumunu gerçekleştirdi.
 
Ekinci, sunumuna iletişim sizler için nedir sorusuyla başladı. Genç neslin iletişim araçlarını kullanımından bahseden Ekinci, iletişimde 5N1K’nın önemine değindi. 5N1K, "Ne? Ne zaman? Nerede? Nasıl? Neden? Kim?" sorularını içerir. Artık dünyamızda herkesin iletişim araçlarının vasıtasıyla bir gazeteci gibi yurttaş gazetecilik yaptığına, sosyal medyanın da hızlıca hayatlarımıza dahil olmasıyla bu konu üzerinde biraz düşünmemiz gerektiğine, sosyal medyanın yeni medya gazeteciliği alanında olduğuna değindi.
 
Beş haftalık eğitim semineri sonlandı ve videoları Youtube'a yüklendi. Yine her hafta yapılacak olan eğitim seminerlerini Youtube'da bulabileceksiniz.
 
Gençler sordu uzman isimler yanıtladı
 
Dersin sonunda Genel Koordinatör Aslı Bucak ve site editörü Gülsüm Ekinci, gençlerden gelen soruları yanıtladı. Sosyal medyayla ilgili düşüncelerini aktaran ve bu platform hakkında merak ettiklerini soran gençlerle güzel bir söyleşi gerçekleştirildi.
 
Medya Okulu’na katılım gösteren gençler ilk ders sonrasında edindikleri bilgilerden oldukça memnun kaldıklarını belirtip #istanbulajansimedyaokulu etiketinden Twitter’da Medya Okulu hakkındaki görüşlerini bildirdiler.
 
Haber: Burcu KASARCI / İstanbul Ajansı


Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER