Güney Kore'den Tahir Tekin Öztan'a Gastronomi Ödülü

Türkiye'deki tanıtımları ve Türk mutfak kültürünün dünya genelindeki tanıtım çalışmalarına destek veren Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan'a Güney Kore tarafından ödül verildi.

Güney Kore'den Tahir Tekin Öztan'a Gastronomi Ödülü
Güney Kore'den Tahir Tekin Öztan'a Gastronomi Ödülü

Türkiye'deki tanıtımları ve Türk mutfak kültürünün dünya genelindeki tanıtım çalışmalarına destek veren Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan'a Güney Kore tarafından ödül verildi.

 İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 organizasyonu kapsamında düzenlenen Güney Kore'nin doğal gıda ürünlerini tanıtım günleri kapsamında Güney Kore Mutfağını Türkiye'de ağırlayan Şef Tahir Tekin Öztan'a Güney Kore'nen en önemli kurumları arasında yer alan Güney Kore Korean Foundation For Quality (Güney Kore Kalite Vakfı) tarafından ödül verildi. İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 organizasyonu kapsamında düzenlenen Güney Kore'nin doğal gıda ürünlerini tanıtım günleri kapsamında Güney Kore Mutfağını İstanbul Ataşehir'de faaliyet gösteren Sahan Vega bir hafta süreyle ağırlayan Tahir Tekin Öztan Güney Kore Mutfağına ev sahipliği yapmış ve her iki kültür arasındaki benzer ve farklı yönlerin tespitinde önemli roller üstlenmişti.

Kyung Hoon Cha ve Sang Woo Kim Tören için Kore'den geldi

Güney Kore Devletinin en önemli kuruluşları arasında yer alan Korean Foundation For Quality Tahir Tekin Öztan'a yaşayan kültürlerin tanıtılması ve devamlılığının geliştirilmesi yönündeki çalışmaları ve Kore mutfak kültürünün tanıtımına desteklerinden dolayı bir ödül verilmesine karar verdi. İstanbul'da düzenlenen ödül törenine katılmak için gelen Güney Kore Korean Foundation For Quality Genel Müdürü Kyung Hoon Cha ve Genel Müdür Yardımcısı Sang Woo Kim Tahir Tekin Öztan'ı kutladılar Törene Güney Kore İstanbul Baş Konsolosluğu yetkililerinin yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin'de katıldı. Düzenlenen ödül töreninde İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin'e de kültürel çalışmalarına desteklerinden dolayı günün anısına bir plaket verildi.

Mutfak kültürümüzü global arenada tanıtıyor


Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan'ın ulusal ve uluslararası mecralarda Anadolu Mutfak Kültürünü tanıtmak için insanüstü bir çaba sarf ettiğini ifade eden İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin böyle bir ödülün sadece Öztan için değil, Türkiye içinde anlamlı olduğunu vurgulayarak Şef Tahir Tekin Öztan'ı kutladı. Türkiye Kore ilişkilerinin tarihi bir sürece dayandığını ifade eden Törene Güney Kore Korean Foundation For Quality Genel Müdürü Kyung Hoon Cha ise 2013 yılında kendilerine ev sahipliği yapan ve Kore mutfak kültürünün İstanbul'da tanıtımında önemli rol oynayan Şef Tahir Tekin Öztan'ın Anadolu Mutfak kültürünün evrensel boyutta tanıtımı için çabalarının küçümsenemeyecek olduğunu belirterek kendisine böyle bir ödül vermek için Güney Kore'den geldiklerini açıkladı. Ödülün kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Şef Tahir Tekin Öztan "Yapılan hizmetlerin karşılıksız kalmadığını bir kez daha gördüm. Bugüne kadar yüzlerce ödül aldım ama bu benim için anlamı çok büyük, mesleki kariyerimi sürdürmede beni motive edebilecek güçte onursal bir ödül. Bir ülkeyi, bir şehri tanıtmanın en güzel yolu o ülkenin veya şehrin mutfağını tanıtmaktan geçer. Bizler ortaya büyük bir vizyon koyduk Anadolu Mutfak kültürünü ve bu kültür içerisinde Gaziantep mutfağını dünya genelinde tanıtmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin dünya gastronomi turizminden yeterli payı almasını sağlamak. Gaziantep'in bir gastronomi kenti olmasına katkı sağlamak. Bugün Güney Kore bizim hedef ve amaçlarımızı bundan sonra daha büyük bir şevkle yapmamızı destek verecek olan bir motivasyonla bize böyle bir ödül verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Her iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesi, iki ülke arasındaki kültürel alışverişin hızlanmasını diliyorum. Sahibi bulunduğumuz Sahan Restoranlar Zinciri bütün dünya ülkelerinin mutfaklarına ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Bizlerde Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği olarak üstlendiğimiz misyonu başarıyla yerine getirebilmek için bundan sonra daha kapsamlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109