Erzincanlılar Bostancı Gösteri Merkezi'ne Sığmadı

İstanbul'da Erzincanlılar Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) şöleninde bir araya geldi. Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen şölene katılım da yoğundu.

Erzincanlılar Bostancı Gösteri Merkezi'ne Sığmadı
Erzincanlılar Bostancı Gösteri Merkezi'ne Sığmadı

İstanbul'da Erzincanlılar Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) şöleninde bir araya geldi. Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen şölene katılım da yoğundu.

Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER), Erzincanlıları bir araya getiren bir şölen düzenledi. Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ve bu yıl 3.sü gerçekleştirilen şölene katılım yoğundu.

İlknur Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı şölende Arzu Şahin, Oğuz Aksaç, Kenan Coşkun, Aynur Haşhaş, Göksel Sağlam, Yaşar Sarıkaya, Özgür Akdemir, Aslı Asiye Ergün, Mustafa Karaçeper, Filiz Kılıç sahne alarak, sevilen eserlerini seslendirdiler.

Geceye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, Sosyal Dönüşüm Vakfı Sözcüsü ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ile siyaset dünyasının çok sayıda ism, Köy dernek Başkanları  katıldı.

AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, Erzincanlılar Şölenini düğüne benzeterek,“Bugün bizi buraya toplayan kalplerimizin en derin köşelerindeki Erzincan’a olan hasretimizdir. Ayrışmalara ve bölünmelere giden bir dünyada, insanların kapı komşularını dahi tanımadıkları metropollerde biz her yıl büyük Erzincan ailesinin mürüvvetini gördüğü bu mukaddes düğüne konuk oluyoruz” dedi. Sarımaden, AYEDER olarak yıllardır devam eden ‘Eğitime Destek Kampanyası’nı yoğun bir şekilde sürdürme kararı aldıklarını, Erzincan’daki köy okullarına kitap ve araç gereç sağladıklarını ifade etti. Gürsel Sarımaden verilen kitap desteği sayesinde Erzincan’da 3 ilçede kütüphane açılacağını da duyurdu.

“Emeğin paylaşımı, bir arada olmaktan; beraber üretip, beraber yaşamaktan geçer diyen Gürsel Sarımaden, ilçe dernekleri olarak federasyona dönüşeceklerini sonrasındaysa il olarak konfederasyon olacaklarını açıkladı.

Türkiye’de kadına yönelik şiddete ve cinayetlere dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,, “Kadına uzanacak ellerin karşısında, önce biz erkeklerin ayağa kalkması gerekiyor. Bu çağımızın Türkiye’si için utanç verici bir durumdur. Erkeklerin kadınının önünde ceketini iliklemesi gerekiyor. Çünkü her kadın bir Zübeyde Ana’dır” dedi. Çoğunlukların yanında azınlıklarında hakkının gözetilmesi gerektiğine  işaret eden Kılıç, “Maltepe’de bir ilke imza atarak Noel ve Muharrem haftasında tatil ilan ettik. Herkes kendi dini günlerinde, evlerinde kalarak ibadetlerini yapıyor. Bununla da gurur duyuyoruz. Adlarımız farklı olsa da soyadımız Türkiye” diye konuştu.

Sosyal Dönüşüm Vakfı Sözcüsü ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi,  doğu topraklarının kızı olduğunu dile getirerek, “Bir tarafım Aşkale bir tarafım Tercan. Birkaç senedir Erzincanlıların şölenlerine katılıyorum. Bu beraberliğin hiç bozulmadığını görüyorum. Bu beraberliği sağlayan tüm yöneticilere teşekkürlerimi iletiyorum. İstanbul gibi bir metropolde bu kalabalığı her sene sağlıyorlar. Birliğiniz, dirliğiniz hiç bozulmasın, pir yardımcınız olsun” diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der,  Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) şölende söz alarak, Ataşehir Belediyesi tarafından AYEDER’e Ataşehir’de yer tahsis edildiğini söyledi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER