Emekliler Kıraathanesi açıldı

Çekmeköy Belediyesi, 65 yaş ve üzeri Çekmeköylüleri, Emekliler Kıraathanesi’nde buluşturuyor. Emekliler Kıraathanesi, Göngörmüşler Konağı adıyla hizmete açıldı.

Emekliler Kıraathanesi açıldı
Emekliler Kıraathanesi açıldı

Çekmeköy Belediyesi, 65 yaş ve üzeri Çekmeköylüleri, Emekliler Kıraathanesi’nde buluşturuyor. Emekliler Kıraathanesi, Göngörmüşler Konağı adıyla hizmete açıldı.

Çekmeköy Belediyesi tarafından yaptırılan Emekliler Kıraathanesi, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Müftüsü Muhammed Suiçmez, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda Çekmeköylü’nün katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
 
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, konuşmasında 65 yaş ve üstündekilere ücretsiz hizmet verecek bu merkezin adının “Göngörmüşler Konağı” olarak belirlendiğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçimlerden  önce söz verdiğimiz bir hizmeti daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız bu tesisimizden ücretsiz yararlanacak. Kitap ve gazete okuma, tavla, satranç, domino oynama imkanı sunulacak bu merkezde, çay ve kahve ikramları da ücretsiz yapılacak. Çay ve kahve bahane, sıcak sohbetlerin yapılacağı bu konağın halkımız için hayırlı olmasını diliyor, yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
 
Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Güngörmüşler Konağı” projesinde; eve kapanan çınarların sosyalleşmesinin sağlanması hedefleniyor. İlçede yaşayan 65 yaş ve üstü gençler, belediyeden alacakları emekli kartları ile tesisteki tüm imkanlardan ücretsiz yararlanacaklar. Tesisi kullanmak isteyen vatandaşlar, mahallelerden belediyeye ulaşım sağlayan ücretsiz servisleri kullanabilecekler.
 
Çekmeköy Belediyesi’nin yapımını tamamladığı konak, 50 bin metrekarelik yeşil bir alana inşa edildi. İkinci baharlarını yaşayan çınarlara tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek mekanda; çay, kahve, poğaça ve tost ikramları yapılacak.
 
İki nesil bir arada

Projede torunları ile vakit geçirmek isteyen aile büyükleri de unutulmadı. Trafikten uzak, yeşil alan içinde bulunan Emekliler Kıraathanesi’nin girişinde yer alan oyun parkı ile iki neslin bir arada iyi vakit geçirmesini amaçlanıyor.ıldı

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER