DARÜLACEZE''DE ''SEVGİNİ AL GEL''

14 Şubat'ı Ayşe Mine ve Eda Resurreccion konseri ile ''SEVGİNİ AL GEL'' programı ile kutladı.

DARÜLACEZE''DE ''SEVGİNİ AL GEL''
DARÜLACEZE''DE ''SEVGİNİ AL GEL''

Evlilikleri ile örnek olan Selda (Alkor)- Cihat İlkbaşaran , Ferdi - Cansın Merter , Nurcan- Esin  Sabur , Ceyda - Bertan Üsküdarlı , 14 Şubat'ı  Ayşe Mine ve Eda Resurreccion konseri ile ''SEVGİNİ AL GEL'' programı ile kutladı.

Filmsan Vakfı, Narissa Sanat ve Darülaceze işbirliğiyle Darülaceze Başkanlığı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu Bircan Şenol İpek çifti üstlendi. Program Darülaceze'yi anlatan kısa bir film ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Darulaceze Başkanı Dr.Aylin Çiftçi kurumun tarihine ilişkin bilgi verdi. Çiftçi, Darülaceze'nin 120. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sevgililer Günü'nün bütün bir yıla yayılması temennisinde bulunan Çiftçi, Darülaceze'de 120.yıl dolayısıyla kültür ve sanat etkinlikleri, spor ve bahar şenlikleri, yarışmalar ve Darülaceze'yi tanıtmaya hatırlatmaya yönelik birçok etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Çiftçi, etkinlikte sanatçılarla bir arada olduklarına işaret ederek, sevgi ve yardımlaşmanın önemini vurguladı.

Darülaceze'de verilen hizmetlerle ilgili bilgi paylaşan Çiftçi, "Anadolu ve Avrupa yakalarında olmak üzere iki tane Darülaceze yapmayı planlıyoruz. Çünkü buradaki tesisimizde 550 kişi var. Artık yerimiz dar geliyor. Darülaceze, önümüzdeki günlerde uluslararası seminerlere de ev sahipliği yapacak. Bu tesisi bir model olarak dünyaya sunacağız. Tesisimiz bağışlarla ayakta duruyor ve önemli bir kurum" şeklinde konuştu.

1967 yılında Selda Alkor'un oynadığı siyah beyaz tanıtım filmi gösterimi ile sanatçıya sürpriz yapıldı. Alkor da bugünü Sevgililer Günü olarak değil "Sevgi Günü" olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi. Alkor, şöyle devam etti:"Sevgi günü bir gün olamaz. İnsanların her zaman o sevgiyi içinde barındırması ve etrafına yayması gerektiğini düşünüyorum. Sevginin düzeltemeyeceği bir sorun olduğuna inanmıyorum. Yeter ki insanlar sevebilsin ve sevgilerini iletebilsin. Mutlu bir evliliğim var. 46 yıllık evliyim. Evlilikte sevgi önemli. Önce aşkla başlayan evlilik serüveni, daha sonra sevgiye dönüşüyor. Karşılıklı anlayış, özveri olursa ve tolerans olursa uzun süre oluyor birliktelik. ''

Etkinlikte Darülaceze şair sakini Fahri Kabaağaç, Sevgililer Günü dolayısıyla yazdığı şiirlerini davetlilerle paylaştı. Sanatçı Eda Resurreccion sakinlere mini konser verdi ve desteğini devam ettireceğini belirtti.

Sakinlerin heyecanla beklediği Ayşe Mine konserinde duygu dolu anlar yaşandı. Konser sonunda tüm salon Mine ile birlikte ''Akşam oldu hüzünlendim ben yine'' şarkısına eşlik etti. İstanbul Aşçılar Birliği'nin 120.yıla ve Sevgi Gününe özel hazırlattığı pasta kesildi ve tüm çiftlere sakinlerin bu güne özel elleriye hazırladıkları şapka ve atkılar hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109