Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yılı “Cumhuriyet ve Sanat” 2. Uluslararası Sempozyumu

Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yılı “Cumhuriyet ve Sanat” 2. Uluslararası Sempozyumu Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Cumhuriyetin kuruluşunun 90ncı yılında “Cumhuriyet ve Sanat” başlıklı uluslararası sempozyum düzenleyecek.

Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yılı “Cumhuriyet ve Sanat” 2. Uluslararası Sempozyumu

Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yılı “Cumhuriyet ve Sanat” 2. Uluslararası Sempozyumu

Doğuş Üniversitesi
, Sanat ve Tasarım Fakültesi Cumhuriyetin kuruluşunun 90ncı yılında “Cumhuriyet ve Sanat” başlıklı uluslararası sempozyum düzenleyecek.
 
Sempozyumun onur konuğu Prof. Dr. Yekta Güngör Özden. Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri ile başlayacak olan sempozyumda, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ceranoğlu, Dekan Prof. Nazan Erkmen, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sempozyumun açılış konuşmalarını yapacaklar.
 
Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri arasında açılan “Cumhuriyet ve Sanat” başlıklı resim yarışmasına Ataşehir Belediye Başkanlığı sponsor oluyor. Bu sempozyumda Heykel sanatçısı Prof. Dr. Meriç Hızal, Çello sanatçısı, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyesi Andres Lopez, L’Aquila Resim Bölümü öğretim üyesi sanatçı öğretim üyesi Prof. Lea Contestabile, Fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, sinema sanatçısı Ediz Hun, Devlet Opera ve Balesi Baş Balerini Hülya Aksular,tiyatro sanatçısı Enis Fosforoğlu, opera sanatçısı Niyazi Ölmez gibi sanatın çeşitli alanlarından yetkin isimler yer alıyor.
 
Cumhuriyetin sanata yaptığı katkılar ve önemi çeşitli sanat alanlarına mensup otoriteler tarafından ele alınacağı gibi, yabancı sanatçıların gözünden de Ulu önderimiz Atatürk’ün cumhuriyet ile birlikte sanata kazandırdıkları ve sanatın bir toplumun uluslar arası alanda söz sahibi olmasındaki önemli rolü sempozyum başlığı olarak ele alınacaktır. Sempozyumda Avni Akyol Lisesi öğrencilerinin diploma sergisi ve “Cumhuriyet ve Sanat” yarışmasında ödül alan öğrencilerin eserleri ve Nazan Erkmen’in “Cumhuriyet’in Çocuklarına” başlıklı İllüstrasyon sergisi yer alacak.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ
SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ


II. ULUSAL “CUMHURİYET VE SANAT” SEMPOZYUM PROGRAMI

30 Ekim 2013 Çarşamba

10.00 Açılış Konseri: Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Konseri
10.30 Dekan Prof. Nazan Erkmen açılış konuşması
10.35 Rektör Prof. Dr. Ahmet Ceranoğlu’nun konuşması
10.40 Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’nin konuşması
10.45 Üniversitemiz Onur Konuğu Anayasa Profesörü Yekta Güngör Özden’in konuşması
11.00“Cumhuriyet ve Sanat” Resim Yarışması Ödül Töreni (Güzel Sanatlar Lisesi Resim Yarışmasında Ödül Alan Öğrenciler )

Panel : Cumhuriyet ve Sanat
1nci Oturum:
11.30 – 12.30

Konuşmacılar : Moderatör : Prof. Nazan Erkmen(Dekan), Prof. Lea Contestabile L’Aquila Accademia di Belle Arti Sanat fakültesi profesörü (Yabancı Sanatçı gözü ile Sanat ve Cumhuriyet), Yabancı Sanatçı Gözü ile Atatürk , Sanat ve Cumhuriyet,. Dr. Meriç Hızal (Cumhuriyet ve Heykel Sanatı) Andres Lopez Çello Sanatçısı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim Üyesi, İbrahim Zaman (Fotoğraf Sanatçısı)

13.00 – 13.30 Öğle yemeği arası

Konuşmacılar:
13.30 – 16.00

Moderatör : Prof. Ayşe Özel (Resim Bölüm Başkanı), Hülya Aksular Devlet Opera ve Balesi Baş balerini (Bale ve Cumhuriyet), Enis Fosforoğlu (Cumhuriyet ve Tiyatro) , Opera Sanatcısı Niyazi Ölmez(Opera ve Cumhuriyet) , Ediz Hun (Görsel Sanatlar ve Cumhuriyet), Prof. Nazan Erkmen (Dekan) Kadın ve Sanat – Cumhuriyetin Sanatçı Kadın Ressamları ve Heykeltraşları),

17.00 Sergi Açılışı : Avni Akyol Son Sınıf Öğrencileri Diploma Projesi Sergisi ve Nazan Erkmen “Cumhuriyetin Çocuklarına” İllüstrasyon Sergisi

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109