Ataşehir Engelliler Derneği Sakarya gezisi düzenledi

Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Yönetimi üyeleri ve Aileleri Sakarya Valisi Avni ÇOŞ ile Bahar Kahvaltısında bir araya geldiler.

Ataşehir Engelliler Derneği Sakarya gezisi düzenledi
Ataşehir Engelliler Derneği Sakarya gezisi düzenledi

Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Yönetimi üyeleri ve Aileleri Sakarya Valisi Avni ÇOŞ ile Bahar Kahvaltısında bir araya geldiler. 

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Engelli Birlik Federasyonu Başkanı İbrahim İşçi Engelli bireylere ve aileleri Sakarya Valisi Avni ÇOŞ ile Bahar Kahvaltısında bir araya geldiler. 

Kahvaltıya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Fisun Çetin, İstanbul'dan Ataşehir Engelli Dayanışma Derneği Başkanı Birol EKŞİ Başkan Yardımcısı Nevzat AĞBULUT Kadın Kolları Başkanı Sibel TATHAN  ve, engelli bireyler ve aileleri, Bolu, Sakarya, Ankara, dan Şube Başkanları Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri  katıldı.

Programın öncesinde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, masaları tek tek gezerek herkesi selamladı. Açılış konuşmalarının ardından Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da yaptığı konuşmada, "Engelliler Haftasını kutluyoruz. Toplumumuz engellisi ile engelsizi ile bir bütün. Birlik ve beraberliğimizi üzüntümüzü, sıkıntımızı hep birlikte paylaşarak sevinçleri çoğaltamak, sıkıntıları azaltmak geleneğimizde var. Engelliler haftamızı da toplumumuza bir farkındalık oluşturmak için kutluyoruz. Bu konuda hassasiyeti az olan insanları bu hafta vesilesiyle aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve engellilere karşı pozitif yaklaşımlarının artması en büyük dileğimiz. Hepinizi çok seviyoruz. Bütün devlet kurumları her zaman engellilerinde, engelsizlerinde hizmetinde. Bizler sizler için varız. Hepinize sağlık içinde, esenlik içinde, huzur içinde, sevdiklerinizle beraber nice engelliler haftasına ulaşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.

Programda Ataşehir Engelliler Derneği Başkanı Birol EKŞİ, Yaptığı konuşmada Engelsiz Ataşehir Hayat Buluyor kapsamı içinde Ataşehir Belediyesi olarak, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşması için çok sayıda projeyelerin hayata geçirildiğini, Koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik çalışmalarımızın yanı sıra Türkan Saylan Tıp Merkezi, Doç. Dr. Bahriye Üçok Hasta Konukevi ve Ataşehir Belediyesi Sağlık Merkezi’ni (Kadın ve Aile Sağlığı, Ana Çocuk Sağlığı ve Ergenlik Çağı Fizyolojik ve Psikolojik Destek Merkezi) kurduk. Ataşehir Belediyesi olarak, yepyeni bir projeye imza atıyor ve bu kez Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetleri kapsamında birçok hizmeti evinize getiriyoruz. Tıbbi Danışmanlık Hizmeti,Acil Yardım Ambulansı Hizmeti,Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti,Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti,Evde Muayene, Hemşirelik Hizmetleri,-Evde Kişisel Bakım, Sosyal Alarm Sisteminin hayata geçmesi  başta engelli bireylerimiz ailelerimiz ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızında evlerine sağlığı getirdik, ayrıca 17 mahallemizde 2409 engelli bireylerimize bu hizmetleri sunduklarını belirtti.

Ataşehir Engelliler Derneği Başkanı Birol EKŞİ, Engelli bireylere ve ailelerine tam destek olan Ataşehir Belediye Bşkanı Battal İLGEZDİ'ye teşekkür etti.

Engelli bireyler ile toplu fotoğraf çekinen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, daha sonra Çark Caddesi üzerinde Özel Adayaşam Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Kerem Taşkın tarafından açılan standı gezdi. Öğle Yemeği ve Akşam Yemeğinden sonra İlçeyi gezen Ataşehir Engelliler derneği üyeleri  Ataşehir Belediyesinin tahsis etmis olduğu araçlarla istanbu'a döndüler.



FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER