Sakarya’da Roman vatandaşlara özel konut

Sakarya’da yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapılacak.

Sakarya’da Roman vatandaşlara özel konut
Sakarya’da Roman vatandaşlara özel konut

Sakarya’da yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapılacak.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar için konut projesi hazırladı. Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekansal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendirilen konutlardan 204 adet yapılacak.

Roman vatandaşların kişisel, sosyal ve kültürel özelliklerini sürdürmeleri için özen gösteren Bakanlık, kentsel dönüşümü mahallelerin mevcut yerinde gerçekleştirecek.

Renk seçimine özen gösterildi

Konutlar, 3 katlı yapılarda 144, 2 katlı yapılarda ise 91 ve 97 metrekare olarak tasarlandı. Konutların renk seçimi Roman vatandaşların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde belirlendi.

Geniş caddeler ve meydanlara çıkan sokaklarıyla nefes alacak Roman Mahallesi, yeşil alan ve diğer sosyal donatı mekanlarıyla donatılacak.

Yıkımlar yıl sonu başlayacak

Sokak bağlantılarının düzenli olmaması nedeniyle ambulans, itfaiye ve polis araçlarının ilerlemekte zorlandığı mahalle, kentsel dönüşümle tüm sorunlarından kurtulacak.

‘Erenler ilçesi Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirilmesi için Erenler Belediyesi de ön çalışmalarını tamamladı. Yıkımlara, yıl sonu itibarıyla başlanması öngörülüyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER