İş GYO İstanbul’a 3 Farklı Proje

İstanbul Tuzla’da Çınarlı Bahçe, İzmir’de Ege Perla projesini inşa eden İş GYO, Kartal, Ataşehir ve Topkapı bölgesinde yeni proje hazırlığı yapıyor. Projelerin toplam değeri 1 milyar doları geçiyor

İş GYO İstanbul’a 3 Farklı Proje
İş GYO İstanbul’a 3 Farklı Proje

İstanbul Tuzla’da Çınarlı Bahçe, İzmir’de Ege Perla projesini inşa eden İş GYO, Kartal, Ataşehir ve Topkapı bölgesinde yeni proje hazırlığı yapıyor. Projelerin toplam değeri 1 milyar doları geçiyor

Türkiye’nin en büyük ve aktif GYO’larından biri olan İş GYO proje atağına kalkıyor. Daha önce İstanbul Tuzla’da Çınarlı Bahçe, ardından da İzmir’de Ege Perla projesine başlayan İş GYO, İstanbul’da Kartal, Ataşehir ve Topkapı projeleri için hazırlık yapıyor.

İş GYO Kurumsal İletişim, Satış, Kiralama ve Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Sena Tandoğan, şu anda ağırlıklı olarak Ege Perla projesinin inşaatı ve satışına ağırlık verdiklerini belirterek, geçtiğimiz yıl sonuçlanan üst yapı ihalesiyle birlikte inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Projenin uzun ve titizlikle süren temel ve zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından katların hızla yükseldiğini anlatan Tandoğan, projeyi Aralık 2015’te bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ege Perla’nın yüzde 68’lik bölümünün satıldığını anlatan Tandoğan, “A Kule’de yer alan 2+1 Plus daire tipleri tükendi. B Kule’de ise E, C ve D ofislerimiz tükendi. Projede yer alacak AVM’nin marka karması için de çalışmalar başladı. İzmirlilerin ihtiyaç ve beklentileri üzerine eğilerek bir kiracı karması ve konsept oluşturmayı planlıyoruz” dedi.
Ege Perla’da metrekare fiyatlarının konutlarda 3 bin 300 dolar, ofislerde ise 3 bin 600 dolar olduğunu açıklayan Tandoğan, projenin arsa dahil maliyetinin 168 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Tuzla’ya dev yatırım

Gülfem Tandoğan, Çınarlı Bahçe Tuzla’da geçen yıl ağustos ayı itibariyle yaşamın başladığını vurgulayarak, yarısının dolduğunu ve çoğunlukla ev sahiplerinin yerleştiği projenin ticari alanlarının kiralamasının devam ettiğini söyledi. 120 milyon lira maliyetli Çınarlı Bahçe’de 29 dairenin satışının sürdüğünü belirten Tandoğan, metrekare satış fiyatının yaklaşık 3.500 lira olduğunu dile getirdi.

Kartal’da dönüşüm yapacak
Gülfem Tandoğan, bir diğer yatırımlarının Kartal’da olduğunu belirterek, bölgede kendi arsaları üzerinde konut, ticari ve ofislerden oluşan karma proje yapacaklarını söyledi. Yaklaşık 280 milyon dolar yatırımla hayata geçirecekleri projenin kentsel dönüşüm kapsamında değer artırıcı ve standartları yükseltici nitelikte olacağını vurgulayan Tandoğan, “Kartal projemiz 5 parsel üzerinde gerçekleştirilecek. İmar durumuna ilişkin süreçler devam ediyor” dedi.

Finans merkezine ofis geliyor

Gülfem Tandoğan, bir diğer projenin ise İstanbul Finans Merkezi projesinde yer aldığını belirterek, şehrin ana arterlerine yakınlığı ile ulaşım açısından avantajlı olan 9 bin 590 metrekarelik yüzölçümlü arsa üzerine ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje inşa edeceklerini söyledi. Tandoğan, yaklaşık 26 bin metrekarelik kiralanabilir ve satılabilir alana sahip olacak projenin yatırım bedelinin 100 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.

460 mİlyon dolarlık proje yolda

İş GYO olarak sektörün deneyimli markası Nef ile kentsel dönüşüm kapsamında Topkapı’da ilk projelerini yapacaklarını açıklayan Tandoğan, arsa alanı 80 bin 200 metrekare, brüt inşaat alanı 323 bin 28 metrekare olan projede 214 bin 760 metrekarelik konut ve 9 bin 800 metrekarelik ticari alan yapacaklarını açıkladı. Şehir merkezinde İstanbullulara yakışır bir karma proje inşa edeceklerini ifade eden Tandoğan, “Projenin maliyetinin 460 milyon dolar olması bekleniyor. 2014’ün üçüncü yarısında projenin lansmanını yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

5 bİn kİşİlİk merkez


Projenin içinde Fevziye Mektepleri Işık Anaokulları’nın bulunduğunu ifade eden Tandoğan, “Çınarlı Bahçe’ye 1.5 km mesafede İş Bankası’nın ihtiyaçları doğrultusunda Teknoloji ve Operasyon Merkezi’nin geçtiğimiz yıl aralık ayında temelini attıklarını söyledi. Bu alanda inşaatın devam ettiğini dile getiren Tandoğan, şunları söyledi:
 “256 milyon dolarlık maliyeti olan Teknoloji ve Operasyon Merkezi’nin kaba inşaatının yaklaşık yüzde 55’i tamamlandı. Yaklaşık 5 bin çalışan kapasitesine sahip olacak bu merkeze bitişik arsa üzerinde alışveriş merkezi ve ofis öğelerini barındıran bir karma proje yer alacak. 95 milyon dolarlık karma projemizin kaba inşaatının yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. 2 projenin Ağustos 2015’te tamamlanmasını hedefliyoruz.”

Kİra garantİlİ dönem başladı


Daha önce WBahçe ve WRoof adlı konut projelerini hayata geçiren Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı Ortaklığı’nın üçüncü projesi Loft Dragos’ta satışların yüzde 20’si tamamlandı.

Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı Ortaklığı, Loft Dragos’ta başlayan ‘kira garantili’ kampanya kapsamında, projeden konut alan yatırımcının evini üç ay boyunca kiraya verememesi durumunda yatırımcının 12 aylık kirasını karşılıyor. Projede kira garantili sisteme göre 1+1’ler 1500 TL ila 1650 TL arasında, 2+1’ler 1850 TL ila 2350 TL arasında, 3+1’ler ise 3000 TL ila 3250 TL arasında değişen fiyatlarla kiralanabiliyor.

Firma bünyesinde uygulanan kampanya kapsamında yüzde 30 peşinat verilerek 24 ay sıfır faizle vade yapılabiliyor. Banka kredisi kullanmak isteyen müşteriler ise yüzde 25 peşinat ödeyerek, yüzde 0.98 faiz oranıyla 120 aya varan vadelerle konut sahibi olabiliyor.

2016 yılının mayıs ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanan Loft Dragos projesi, 100 konut ve alanları 350 metrekare olan 1 ticari birimden meydana geliyor. 4 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde 15 bin metrekare inşaat alanına sahip proje; alanları 74 metrekare olandeğişik tiplerde 1+1’ler, alanları 109 ile 123 metrekare arasında değişen 2+1’ler ve alanları 150 metrekare olan 3+1 konut tiplerinden oluşuyor.

25 milyon liralık yatırım
Projedeki konutlarda alanları 13 ila 18 metrekare arasında değişen geniş balkonlar yer alıyor. 55 metre boyunda 18 katlı tek bloktan meydana gelen projede, konutların tavan yüksekliği 3 metre olarak tasarlanıyor. 25 milyon TL yatırımla Dragos’ta hayata geçirilen projede 1+1’ler 300 bin TL ila 400 bin TL arasında, 2+1’ler 468 bin TL ila 715 bin TL arasında 3+1’ler ise 708 bin TL ila 931 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

‘Kampanyamız yoğun ilgi gördü’
Projenin 1 yıl gibi bir süre içerisinde satılacağını öngören Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, firma bünyesinde yaptıkları kampanyanın büyük ilgi gördüğünü söyledi.  Sağladıkları kiralama garantisi ile bölgeye ve projeye duydukları güveni ortaya koyduklarını belirten Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı ise yatırımcılarına kazandıracak adımlar atmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

TOKİ finans merkezinde ‘BDDK üssü’nü kuruyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK), İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’nde hizmet binası inşa edecek. BDDK hizmet binasının ihalesi 30 Haziran 2014’de TOKİ’nin Ankara bilkent’teki merkezinde yapılacak.
Hizmet binası, TOKİ ile BBDK arasında 20 Kasım 2013 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, İstanbul Finans Merkezi Yerleşkesinde, 3328 ada 2 nolu parsele yapılacak. BDDK hizmet binası ihalesi; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilecek.
İhale uluslararası bir ihale olmamakla birlikte yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere de açık olacak.

12 bölgede 18 yatırıma danışmanlık yapacak

42 ülkede gayrimenkul ve turizm sektörlerine, proje geliştirme, konsept yaratımı, markalama, yönetim ve pazarlama, fizibilite, değerleme danışmanlığı yapan Servotel Corporation, iki yıl içinde aralarında Moskova, Montenegro, Bakü ve New York’un bulunduğu 12 yeni destinasyonda 18 turizm yatırımına danışmanlık yapacak.
Türkiye ofisiyle 2 milyon 500 bin metrekarelik projeye danışmanlık verdiklerini ifade eden Servotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, “Başta Türkiye olmak üzere Doğru Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya, CIS ülkeleri, Hint Okyanusu ve Amerika’da yatırım ve geliştirme danışmanlığı verdiğimiz projelerimiz var” diye konuştu.
Servotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil ‘Beyaz Etiketli İşletme’ sisteminin yanı sıra mega otel, karma kullanım ve masterplan projelerinin de içinde olmaya devam ettiklerini söyledi. Danışmanlık verdikleri master plan projelerine örnek olarak Fiba Holding Alemdağ, Türkerler İzmir Halkapınar projelerini örnek gösteren Ayla Heyfegil, “Başta Türkiye’nin üç büyük kenti olmak üzere gerek şehirleri markalaştıracak gerekse yeni pazarlar yaratacak mega projelere, masterplan yaklaşımı, en iyi kullanım analizi, markalama, satış, pazarlama ve yönetim danışmanlığı veriyoruz. Bu da hem yatırımcılar hem de mimarlar, mühendisler ve diğer proje paydaşları için çok büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

‘Sektör yeşİle duyarlı olmalı’

Başkent Ankara’nın ilk çevreci konut kulesi olarak dikkatleri çeken Paladyum Beytepe’nin satış başarısında en önemli etkenin çevreye duyarlı alt yapı çalışmaları olduğu belirtildi.
Projeyi hayata geçiren Uzaltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak adına sektöre büyük görevler düştüğünü kaydetti.
Sorumluluklarının bilincinde bir firma olduklarını ve bu nedenle Paladyum Beytepe’yi de tamamen çevreci özelliklerle inşa ettiklerini bildiren Pala, “Ankara’nın grileşmesinde payımız olduğu için çevre konusunda en fazla inşaat sektörünün duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü konutlaşma arttıkça kentlerde yeşil alan sayısı azalıyor” dedi.
Bu nedenle Paladyum Beytepe’yi doğa dostu malzemelerle inşa ettiklerini ifade eden Pala, “Ankara’da yeni bir akım başlattık. Başkent’in ilk çevreci konut kulesi olmamızın ardından çok sayıda firma da doğa dostu malzeme kullanımına başladı” diye konuştu.

Bittiğinde 32 katlı olacak
Paladum Beytepe 3 bloktan oluşuyor. A blokta butik iş merkezi, caddeye cepheli B blokta ise 110 metre yüksekliğinde 32 katlı konut kulesi yer alacak. 4 ve 5 katlı C blok ise alçak katlarda oturmak isteyenlere hitap edecek. Projede 110 daire, butik iş merkezinde ise 7 işyeri bulunacak.

Kaynak : Milliyet.com



Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109