İNŞAAT SEKTÖRÜ CNR’DA BİR ARAYA GELİYOR

35 Bin Yatırımcı İstanbul’da Buluşuyor, Onlarca gayrimenkul projesini tek çatı altında toplayacak olan CNR Emlak 2014 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı 11-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’de düzenlenecek.

İNŞAAT SEKTÖRÜ CNR’DA BİR ARAYA GELİYOR
İNŞAAT SEKTÖRÜ CNR’DA BİR ARAYA GELİYOR
 
35 Bin Yatırımcı İstanbul’da Buluşuyor, Onlarca gayrimenkul projesini tek çatı altında toplayacak olan CNR Emlak 2014 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı 11-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’de düzenlenecek.

Arapların Gözü Türkiye’de
Arapların fuara yoğun ilgisinden memnun olduklarını belirten CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Cem Şenel, “CNR Emlak 2014  Fuarı’nı 6 bini yurt dışından olmak üzere 35 bin yatırımcının ziyaret etmesini bekliyoruz. 200’e yakın projenin vitrine çıkacağı organizasyona başta Suudi Arabistan olmak üzere Orta Doğu, AB Ülkeleri, Körfez Ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler’den de alıcı gruplar gelecek. Katar, Kuveyt, Ürdün, İran ve Rusya’dan dev yatırımcıların ziyaret edeceği fuara yönelik olarak hedef bölgelerde sonuç odaklı çalışmalar meyvelerini veriyor” dedi.

Prens Yatırıma Geliyor
CNR ve House of Consultancy işbirliği ile CNR Emlak Fuarı’na getirilecek Suudi Prens Turki Bin Mohammed Bin Nasser Bin Abdulaziz Al-Saud’un ülkeye önemli yatırımlarda bulunması bekleniyor. Türkiye’nin en büyük konut projelerinin sergileneceği emlak fuarı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı aynı zamanda Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, Suudi Arabistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Dr. Tawfiq Al-Rabiah, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi,  CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in katılımı ile açılacak. CNR EXPO Yeşilköy’de 14 Eylül’e kadar devam edecek fuara Ağaoğlu, AKS Grup, Demir İnşaat, E7 Yapı, Karden İnşaat, Makro İnşaat, NEF, Ortadoğu Grup, Özyurtlar, Babacan Yapı, Emlak Konut GYO, Rumeli Yapı ve Yalçınlar gibi firmalar katılacak.

Panel Düzenlenecek

CNR Emlak Fuarı’nda gayrimenkul alıcı ve satıcısı buluşurken, gayrimenkul sektöründeki profesyonellere yönelik paneller de düzenlenecek. 11 Eylül ve 12 Eylül’deki panellerde konutta finansman modelleri, kentsel dönüşüm, otel yatırımları ve satış danışmanlık konuları sektörün uzmanları tarafından masaya yatırılacak.
 
AĞAOĞLU, Ataşehir’de yapımı devam eden İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi ile ortaya çıkacak ofis ihtiyacını My Newwork Projesi ile kapatmayı hedefliyor. Projede, tiyatro ve sanat galerisi de yer alacak.

Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında önemli bir yer tutan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi ile birlikte özellikle Ataşehir’de ofis talebi de önemli bir artış göstermeye başladı. CNR’da düzenlenecek emlak fuarının katılımcıları arasında yer alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Ataşehir’de var olan bu ofis ihtiyacını gidermek üzere My Newwork Projesi’ni hayata geçirdiğini ifade eden şirket yetkilileri, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yer alacak My Newwork projesi; tasarımı, fonksiyonelliği, yatırım değeri ve bulunduğu konum itibari ile diğer projelerden ayrışıyor. Projede ofisler haricinde restoran, kafe, mağazalar gibi alanlar mevcut. Ataşehir’de My Prestige ve My Office projeleri ile fark yaratan Ağaoğlu Şirketler Grubu My Newwork projesi ile çıtayı bir tık daha yukarıya taşıyor” diye konuştu.
Projenin yüksek yatırım değeri ve kira getirisi sağlayacaını dile getiren şirket yetkilileri, “Proje, ileri teknolojisi, fonksiyonel kullanım alanları ve İstanbul’a hakim manzaralı terası ile bir çok önemli özelliği içerisinde barındırıyor. Merkezi konumu, köprüler ve bağlantı yollarına olan yakınlığı ile vaktin daha efektif kullanılmasını sağlıyor. Özellikle projenin yer alacağı lokasyonda bulunan AVM, okul, hastane ve restoranlar da yine proje için önemli bir avantaj sağlıyor. Projede yer alması planlanan tiyatro ve sanat galerisi de önemli organizasyon ve etkinliklere ev sahipliği yapması bekleniyor” dedi.

DEMİR İNŞAAT, 11-14 Eylül tarihleri arasında CNR Expo Center’da düzenlenecek olan CNR Emlak Fuarı’nda Demir Romance ve Demir La Vida projeleri ile yer alacak. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Mütekabiliyet Yasası’nın ardından Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden Rusya’ya kadar dünyanın çeşitli coğrafyalarından yabancı yatırımcın Türkiye’deki gayrimenkul piyasasına yakın ilgi gösterdiğini söyledi. Demir, “Türkiye’ye CNR Emlak Fuarı için bir uçak dolusu Rus yatırımcı gelecek. Son yıllarda hızlı bir büyüme gösteren ve geliştirilen nitelikli projelerle uluslararası yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Türkiye, bu fuar ile yabancı yatırımcılara kendini bir kez daha kanıtlayacak.” dedi. Demir İnşaat, Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği konut projesi Demir Romance için fuara özel bir kampanya düzenledi. “Hayallerinizi Değil Taksitleri Erteleyin” kampanyası çerçevesinde ödemeler bir yıl ötelenecek. Peşin alımlarda ise yüzde 8 indirim yapılacak.

Toplam 7 blok üzerinde yükselecek Demir Romance’de 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alacak. Şirketin Büyükçekmece’de inşa ettiği deniz ve göl manzaralı Demir La Vida’da, ise  30 ay ‘0’ faiz imkanı ile satış yapılacak. 449 konut ve 39 ticari üniteden oluşan projede de peşin alımda yüzde 8 indirim uygulanacak.

FUZUL YAPI, 27 mağaza, 80 kat bahçeli rezidans dairesi, 12 Sıra ev ve 26 villadan oluşan Başakşehir’in karma yaşam projesi Evila’da dairelere teslim ediyor. Mimarisi, konumu ile dikkat çeken Evila’da ev sahiplerine ayrıcalıklı bir yaşam sunmak istediklerini ifade eden Fuzul Grup Başkan Yardımcısı ve Grup Sözcüsü Eyüp Akbal, projede hayatın başladığını ifade etti. Akbal, “Fuzul Yapı; konut, rezidans, AVM ve çarşıyı tek konseptte bütünleştirdiği Olimpa Park projesinin 2. etabı Olimpa Park Plus’ı satışa sundu. Yaşam standartlarını yukarılara taşıyan, AVM başta olmak üzere kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, fitness center, sauna ve kafeterya gibi sosyal alanları ile kat kat keyifli bir yaşam sunan Olimpa Park Plus etabı beklendiği gibi sezona hızlı bir satış performansıyla başladı. Her geçen gün değerini kat kat artıran Başakşehir’in gözde projesi Olimpa Park Plus; Fuzul Kent, Kent Neriva, Kent Ariva ve Evila gibi dev projelerin mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle yeni sahiplerini bekliyor” dedi.

ÖZYURTLAR İNŞAAT, yabancıya konut satışında çıtayı yükseltti. Yıl sonuna kadar yabancı yatırımcılara 100 milyon dolarlık satış yapmayı hedefleyen Özyurtlar İnşaat, Yeşilköy’de bulunan CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen emlak fuarına katılıyor. Yabancıya satışta hedef büyüten Özyurtlar, fuarda yabancı ziyaretçileri ağırlayacak.

Geçen yıl yabancılara 16 milyon 500 bin değerinde 95 konut satışı yaptıklarını söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Bu yıl içerisinde yabancıya 290 adet konut satışımız ile 45 milyon dolar üzerinde bir kaynağı Türkiye’ye getirdik. 2014’ün kalan dönemine daha da olumlu bakıyoruz. Seçim süreçlerinin tamamlanmasının yarattığı pozitif etkiler ile birlikte piyasanın daha da canlanacağını düşünüyor, rakamımızı yılsonuna kadar 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Avrupa’da yaşanan krizin yanı sıra, Ortadoğu ve Basra Körfezi’ nde yaşanan karışıklık nedeniyle Türkiye’nin öne çıktığına dikkat çeken Tamer Özyurt, BAE, S.Arabistan, Kuveyt ve Yemenli yatırımcıların yanı sıra Türki Cumhuriyetler ve Rusya’daki yatırımcılara da konut satışları yaptıklarını söyledi.

Özyurtlar İnşaat, fuarda  Nlogo İstanbul ve 1 Coastal City adlı konut projelerini vitrine çıkaracak. Esenyurt’ta hayata geçen Nlogo İstanbul projesi mayıs ayında satışa çıktı. 7 blokta 2 bin 519 daire ve 59 dükkândan oluşan proje üç etap halinde inşa ediliyor. Her etabında 850 konut bulunan Nlogo İstanbul’da 1+0’dan 3+1’e farklı tip ve büyüklüklerde daireler yer alıyor.  Özyurtlar İnşaat’ın A ve A Plus konut alıcısına hitap eden konut markası 1Coastal City, Büyükçekmece Gürpınar’da hayata geçiyor.  Lansmanı Nisan ayında Dubai’de yapılan 1Coastal City’nin Türkiye’de de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Üç blokta 208 konuttan oluşan proje, 47 bin metrekarelik toplam inşaat alanına sahip. 1Coastal City’de 27 adet de ticari birim yer alıyor. Projenin haziran 2016’da teslim edilmesi planlıyor. Şirket Nlogo projesinde 36 ay 0 faizle, 1 Coastal City projesinde ise 24 ay 0 faizle satış gerçekleştirecek.

Yıl sonuna kadar Ncity, Nmerkez, Nşehir ve Ntown adlı konut projelerini teslim etmeyi planlayan Özyurtlar İnşaat, bu dört projesini kapsayan kampanya düzenledi. Teslimata özel avantajlar içeren kampanyadan yararlanıp ev sahibi olanlar daire bedelinin yüzde 30’unu peşin verip kalanı için Vakıfbank, Tekstilbank, Ziraat Bankası ve Albaraka Türk’ten 120 ay kredi kullanabiliyor. Kampanyada faiz oranı 0.83’ten başlıyor. Esenyurt’taki Ncity, Nmerkez, Nşehir ve Ntown’da yer alan tüm dairelerin krediye uygun ve tapularının hazır olduğu açıklandı.

  İNŞAAT FİRMALARI ADRES VE TELEFONLARI


EMLAK FİRMALARI ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER