Türkiye‘ye para yağacak

Körfez'in milyarder yatırımcıları Uluslararası Yatırım Zirvesi'ne geliyor.

Türkiye‘ye para yağacak
Türkiye‘ye para yağacak

Körfez'in milyarder yatırımcıları Uluslararası Yatırım Zirvesi'ne geliyor.

1.5 trilyon $'lık fonların yöneticilerinin ilgisi enerji, inşaat ve teknolojide Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde Türkiye, Körfez Bölgesi'nden toplam büyüklüğü 1.5 trilyon doları bulan fonların yöneticilerini ağırlayacak.

Uluslararası Yatırım Zirvesi Başkanı Haşim Süngü, 29-30 Nisan'da yapılacak ve bu yıl ikincisi düzenlenecek zirvede Körfez'in önemli isimleriyle Türk iş dünyası ve bürokratlarının bir araya geleceğini söyledi.

Körfez fonlarının Türkiye ekonomisine artan ilgisine dikkat çeken Süngü, "Hemen hemen her sektörle ilgilendiklerini, bilgi talep ettiklerini söyleyebilirim. Öne çıkan alanlar ise enerji, inşaat ve teknoloji. Zirveyi bu üç ana başlık altında gerçekleştireceğiz. Çok sayıda özel oturum yapacağız" dedi.

Bu yıl Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden bu üç sektörle ilgilenen yatırımcıları ağırladıklarını belirten Süngü, "Gelenler arasında Katar Yatırım Otoritesi Fonu Başkanı Şeyh Abdullah Al Thani de var. Üst düzey yetkililerle Türkiye'deki fırsatlar üzerine görüşecekler" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109