Coca-Cola İçecek Büyümeye Devam Ediyor

Coca-Cola İçecek 2013 yılında konsolide satış hacmini yüzde 13, konsolide net satışlarını yüzde 17, FAVÖK’ü ise yüzde 22 artırdı.

Coca-Cola İçecek Büyümeye Devam Ediyor
Coca-Cola İçecek Büyümeye Devam Ediyor

Coca-Cola İçecek 2013 yılında konsolide satış hacmini yüzde 13, konsolide net satışlarını yüzde 17, FAVÖK’ü ise yüzde 22 artırdı. CCİ uzun vadeli beklentilerine paralel olarak, net satış gelirlerini satış hacminin, FAVÖK’ünü ise net satış geliri artışının üzerinde büyüttü.

Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar, Orta Doğu ve Pakistan’da 23 fabrikasıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek 2013 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. CEO Burak Başarır yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan bazı güçlüklere rağmen, uluslararası operasyonlarda gösterdikleri üstün performans ile yıllık hedefleri gerçekleştirdiklerini belirtirken, bu yıl ilk defa 1 milyar ünite kasa üzerinde satış elde ettiklerinin de altını çizdi.

CCİ uzun vadeli beklentilerine uygun olarak net satış gelirini satış hacminin, FAVÖK’ünü ise net satış geliri artışının üzerinde büyüttü. CCİ’nin satış hacmi 2013’de yüzde 13 artarak 1,1 milyar ünite kasaya, net satışları yüzde 17 artışla 5,2 milyar TL’ye, FAVÖK’ü ise yüzde 22 artırarak 892 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye satış hacmi yüzde 1 büyürken, yılın ikinci yarısındaki zorluklara rağmen ürün portföyündeki olumlu değişim ve fiyat artışı sayesinde, ünite kasa başı satış geliri yüzde 5 arttı. Uluslararası operasyonların satış hacmi ise özellikle Pakistan, Kazakistan ve Irak’taki güçlü organik büyümenin yanı sıra 2012 dördüncü çeyreğinde Güney Irak’ta gerçekleştirilen satın alımla yüzde 32 büyüdü.

CCİ 2013’te bilanço iyileştirme stratejisine paralel olarak 2 tane başarılı borçlanma aracı ihraç etti. Mayıs ayındaki tahsisli tahvil ihracı ve Ekim ayındaki Eurobond ihracı ile CCİ’nin borcunun toplam ortalama vadesi 1,2 yıldan 5 yıla çıktı.

2014 Beklentileri

2014 yılının zorlu geçmesini beklediklerini belirten Başarır, Kazakistan’da Tenge’nin devalüasyonu ve Türkiye’de yaşanan dalgalanmaların tüketici güvenini etkilemesi gibi zorlukları hali hazırda yaşadıklarını, ancak CCİ’nin karlı büyümesini sürdürmesini sağlamak amacıyla gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Başarır 2014’te, konsolide satış hacminde yüksek tek haneli artışı beklediklerini, konsolide satış gelirlerini satış hacmi büyümesinin üzerinde artırmayı hedeflediklerini iletti. 2013 sonu itibariyle daha dengeli bir iş portföyüne sahip olduklarını belirten Başarır “2013’te olduğu gibi, güçlü ve karlı büyüme sağlamak için portföyümüzün gücünden yararlanmaya devam edeceğiz. 2014 yılı boyunca güçlü ve sağlıklı sonuçlar raporlamaya devam etmeyi bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER