İnternette Rusça öğrenmek

Eylül ayında Rusça dersleri verilen İnternet portalı açıldı.

İnternette Rusça öğrenmek
İnternette Rusça öğrenmek

Eylül ayında Rusça dersleri verilen İnternet portalı açıldı.

Rusça öğrenmek isteyenler için iyi bir haberdir. Herkes için ücretsiz olan “Rusça öğrenme”portalı Puşkin Rus Dili Enstitüsü  açıldı.

Portal kapsamındaki 3 kurstan birinde Rusça yabancı dil olarak öğretiliyor. İkincisi, Rus filolojisi öğretim görevlilerinin ve tüm dünyada Rusça dersleri veren uzmanların mesleki yetkinleşme kursudur. Üçüncüsünde eğitim,genel ve ilave Rusca öğretim programına göre yapılacak. Bu eğitim programı,Rusya dışında yaşayan ve gramatikal konuşmak isteyen Ruslar ve çocuklarına yararlı olacak. Son zamanlarda Rusların birçoğu, Rusya’dan uzakta yaşadıkları halde çocuklarının Rusça bilerek Rusça konuşabilmeleri için Rus dili öğrenmelerini ister. Hele muhtelit evlilik sonucu ailelerde böyle eğilim kendini belli ediyor.

Puşkin Rus Dili Enstitüsünden verilen bilgilere göre,daha şimdiden Rusça öğrenme portalı kullanıcılarının sayısı l00 binden çoktur. Açılışından sonraki ilk 3 yıl içinde dünyada sayısının 3 milyona çıkması olasıdır. Rus dili sınavları “ Rusça öğrenme” portalının Rusya yükrsek okulları esaslarında organize ettiği 385 test merkezinde verilebilir.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER