Çankırı Belediyesin'den Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlik

6 Mart 2015 Cuma günü saat 14.00’te Koç Otel’de yapılacak eğlence programında Çankırı’da yaşayan kadınlar bir araya gelecek.

Çankırı Belediyesin'den  Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlik
Çankırı Belediyesin'den  Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlik

Çankırı Belediyesi, kadın çalışmaları kapsamında düzenlediği özel bir eğlence programı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü coşku ile kutlamaya hazırlanıyor.

6 Mart 2015 Cuma günü saat 14.00’te Koç Otel’de yapılacak eğlence programında Çankırı’da yaşayan kadınlar bir araya gelecek. Programa katılmak isteyenler için; Belediye ve Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Hanım Lokalleri ile Kadın Eğitim Kültür Merkezi önünden saat 13.00’te otobüs kaldırılacak.

 Böylesine anlamlı ve özel bir günde kadınlara güzel bir gün hediye etmek istediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde kadınların cinsiyet kökenli problemleri ile eşit hak ve özgürlük istekleri başta olmak üzere yaşadıkları birçok soruna dikkat çekilen bir gün olduğunu ifade etti.

Bir ülkede kadının yaşadığı koşulların o ülkenin yaşam standartları hakkında derin bilgiler verdiğini belirten Dinç “Dünya, kadınlarımızla güzelleşir, değişir, özgürleşir. Bunun bilincinde en büyük ve en önemli yatırımlarımızı kadınlarımız için yapıyoruz. Kadınlarımızın üretken, aydın, kendine yeten ve kendini yetiştiren eğitimli bireyler olabilmesi, iyi değerlerle donatılmış bir toplumun oluşması ve devamlılığı için hepimize önemli görevler sunmaktadır. Doğaya ve insana baktığımızda süreklilik ve var oluş hep dişi olanda ve kadında vuku bulur.

Kadınlarımız sadece yuvalarında değil tüm dünya için göz ardı edilemeyecek bir güçtür. Çünkü kadın kimi zaman çocuğunu geleceğe hazırlayan bir anne, kimi zaman bir erkek için rehber ve yoldaş ve bir ülkeyi ileri taşıyan güçlü bir fikirdir. Kadınlarımız hayattır. Bize ise bu hayatın koşullarını iyileştirmek düşer. Tüm kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyor ve onları hazırladığımız programımıza davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.



Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER