Riva’ya Cam Sanat Merkezi Kuruluyor

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle Riva’da kurulacak olan cam sanatı merkezi görüşüldü.

Riva’ya Cam Sanat Merkezi Kuruluyor
Riva’ya Cam Sanat Merkezi Kuruluyor

Beykoz Belediyesi Meclisi Mart Ayı’nın ikinci toplantısını yaptı. Meclis Başkan Birinci Vekili Manolya Demirören Tekin’in başkanlık yaptığı toplantıda, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle Riva’da kurulacak olan cam sanatı merkezi görüşüldü.

Beykoz’da camcılığı yeniden canlandırmak üzere başlatılan “Riva Cam Sanatı ile Buluşuyor”Projesi’yle kurulacak olan Cam Sanat Merkezi’yle ilgili genel kurula bilgi veren Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu merkezde eğitim, satış ve tanıtım çalışmaları yapılacağını söyledi.

Başkan Yardımcısı Kaşıtoğlu:" Eğitim Çalışmaları Yapılacak"

Muharrem Kaşıtoğlu: “İlçe Kaymakamlığı’nın öncülüğünde İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilecek olan belediyemizin de destek verdiği projeyle Riva’da cam sanatının canlanmasına katkı sunacak bir eğitim, satış ve tanıtım merkezi kurulacak. İlki Polonezköy’de açılan bu merkezde başlangıçta 30 kişiye eğitim verilecek, eğitimler yıl boyu devam edecek. Başarılı on kursiyere de ürünlerini satabilecekleri stantlar verilecek. Güzel çalışmalara vesile olacağına inandığım bu projeyle Beykoz’da camın yeniden hak ettiği ilgiye kavuşmasını temenni ediyor, ilçemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Kaşıtoğlu Proje’nin İSTKA tarafından 400-500 bin TL’lik civarında bir bütçeyle hayata geçeceğini, Kavacık Mahallesi’nde ayrıca bir satış noktasının kurulmasının planlandığını söyledi.

“Riva Cam Sanatı ile Buluşuyor” Projesiyle ilgili müdürlük teklifi görüşülmek üzere genel kurul tarafından oy birliğiyle Kültür ve Turizm Komisyonu’na havale edildi.

Belediye Meclisi ayrıca Riva Kalesi ve Çevresinin Düzenlenmesi İşi için gerektiğinde belediye bütçesinden harcama yapılabilmesi ile 26 iş yerine hafta tatili ruhsatı verilmesi hakkındaki raporları oy birliğiyle kabul etti.

Bir sonraki meclis toplantısı 6 Mart 2015 Cuma günü yapılacak.


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109