Türkiye’de İlk: Ataşehir’de Kadınlara Özel Güvercin Mezatı

Ataşehir Güvercin Severler Derneği Türkiye’de bir ilk olarak Ataşehir’de güvercin seven yada güvercin seven yakını kadınlara yönelik “güvercin mezatı” düzenledi.

 Türkiye’de İlk: Ataşehir’de Kadınlara Özel Güvercin Mezatı
 Türkiye’de İlk: Ataşehir’de Kadınlara Özel Güvercin Mezatı

   Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Güvercin Severler Derneği Türkiye’de bir ilk olarak Ataşehir’de güvercin seven yada güvercin seven yakını  kadınlara yönelik “güvercin mezatı” düzenledi.

Mezat açılışında konuşan dünyadaki güvercinlerin soylarının %70’nin Türklere ait olduğunu iddia eden Ataşehir Güvercin Severler Derneği Başkanı Ufuk Bulut, Osmanlı döneminde “Hünkari” güvercin ırkının saray dışında beslenmenin yasak olduğunu hatırlatarak; Avrupalıların Türk güvercin ırklarını kendi isimleriyle tanıtarak kendi ırkları olduğunu iddia eder hale geldiklerini söyledi.

Ataşehir Güvercin Severler Derneği olarak Türklere ait olan güvercin türlerinden 7 farklı soyu tescilletilerek geçmişten gelen bu kültüre sahip çıktıklarını vurgulayan Ufuk Bulut bu yönde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Mezat yerlerinin aileler tarafından merak edildiğini belirlediklerini söyleyen Ufuk Bulut; eş, çocuklar ve anne – babalar tarafından güvercin sevenlerin, genelde geceleri yapılan ihalelerde geç vakitlere kadar süren mezatta olanları, kadınlara yaşayarak göstermek istediklerini ifade etti.

Mezat yerlerinin çok sağlıklı, sevgi ve barış yeri, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran bir ortam olduğunu Söyleyen Bulut; hanımların, çocuklarına güvercin beslemelerine kısıtlama getirmek yerine teşvik etmeleri gerektiğini tavsiye etti.

“Hayvan sevmeyen insanı sevemez. Güvercin sevginin sembolü, barış sembolüdür” sözleri ile barışın sembolü olan güvercin sevgisinin mezatta, alan ve satan arasında gerçekleşen alışverişe, güvercin sevenler tarafından açıkça destek verilmesinde bunu görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl Ataşehir Belediyesi sponsorluğunda “Oyun Kuşu Yarışması” düzenleyen Ataşehir Güvercin Severler Derneği bu yıl; “Avrasya Oyun Kuşu Yarışması” ismiyle, bir sene sürecek yarışma düzenliyorlar. Bir yıl sürecek “Avrasya Oyun Kuşu Yarışması”nda ilk beşe girenlerin ödüllendirecekleri belirtiliyor.


GÜVERCİN MEZAT YERLERİ,
DERNEKLERİ,
ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 12:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman bey
osman bey - 9 yıl Önce

Kanat sesi dergisinde iyi tanırız serefsizi

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109