Kaymakamlık Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınlarıyla İftar Yaptı

Ataşehir Kaymakamlığının düzenlediği iftara davet edilen şehit aileleri ve gaziler ile aileleri, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birilikte oruçlarını açtılar.

Kaymakamlık Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınlarıyla İftar Yaptı
 Kaymakamlık Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınlarıyla İftar Yaptı

    Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığının düzenlediği iftara davet edilen şehit aileleri ve gaziler ile aileleri, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birilikte oruçlarını açtılar.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar programına ayrıca Ataşehir Müftülüğü tarafından davet edilen 10 Darülaceze sakini ile birlikte Ataşehir’in her mahallesinden ekonomik durumu iyi olmayan 5’er vatandaş katıldı.

MÜSLÜMANLAR İÇİN ÖZGÜRLÜK DİLERİZ

“Milletimiz, vatan toprağı için en değerli varlıkları olan; canlarını ortaya koyan, bu muhterem insanlara son derece müteşekkirdir” diyerek şehit ve gazilere minnet duygularını ifade eden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarının Ramazan, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ettiği konuşmasında; dünyanın çeşitli yerlerinde yokluk ve acılar içerisinde yaşayan, zulüm ve işkenceye maruz kalman Müslümanlar için özgürlük dilerken, “Müslüman Müslüman’ın hali ile hallenen insandır” ifadelerini kullandı.          

Şehit aileleri ve gaziler ile yakınları için Ataşehir Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen iftara Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Garnizon Komutanı İkmal Albay Mehmet Durmuş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ataşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, Ataşehir İlçe Tapu Müdürü Ali Hikmet Zaim, Ataşehir İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Aygen, Ataşehir Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya ve diğer ilçe müdürleri, Ataşehir Mahalle Muhtarları, Ataşehir’in mahallelerinden 5 kişi ve Darülaceze sakini on kişinin olduğu davetliler katıldı.

Şehit Aileleri ve gaziler ile yakınları için Ataşehir Kaymakamlığı’nın ev sahipliğindeki iftarı Kaymakamlıklarla birlikte düzenlediklerini söyleyen Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç; “İftarımızı Kaymakamlığımızla birlikte düzenledik. Her mahallemizden 5 fakiri biz Müftülük olarak davet ettik. Ayrıca Darülaceze’den de 10 misafirimiz davetli olarak katıldı iftarımıza. Onları da Müftülük misafiri olarak getirdik. Kaymakamlığımız da şehit ailelerini ve gaziler ile ailelerini davet etti personelimiz yok. Sadece protokol var. İnşallah Müftülük personeline Bayram sabahı bayramlaşma kahvaltısı vereceğiz” dedi.



Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu; Müslüman Müslüman’ın Hali İle Hallenir

“Bu güzel sofrayı bizimle paylaştığınız için sizlere müteşekkirim. Hoş geldiniz, sefa geldiniz” ifadeleri ile sözlerine başlayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, şefkat, merhamet ve muhabbet duygularının yoğunlaştığı; ülkemizde ve İslam aleminde müstesna yeri olan güzel bir zaman dilimidir. Bu zaman dilimini beraberce yaşıyoruz. Peygamberimizin; “Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş” olarak nitelendirdiği Ramazan ayının bu güzel günler sona ermekte. Bu vesile ile Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı de şimdiden tebrik ediyorum. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve yakınları aramızda. Milletimiz, vatan toprağı için en değerli varlıkları olan; canlarını ortaya koyan, bu muhterem insanlara son derece müteşekkirdir. Vefata eden şehitlerimize ve vefat etmiş olan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Bu millet sizlere daima müteşekkir olacaktır. Bunu bilmenizi istiyorum. Böyle rahmet ve mağfiret zamanında dünyamızın değişik yerlerinde yokluk ve acılar içerisinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz var. Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta, Myanmar’da Doğu Türkistan’da, Mısır’da ve dünyanın çok değişik yerlerinde gerçekten sıkıntılı bir dönem geçiren, insanlığın yüz karası olabilecek; zulüm ve işkenceye maruz kalmış olan bu masum insanlarında bir an evvel hürriyetlerine kavuşabilmesini diliyoruz. Özgürlüklerine kavuşup; ibadetlerini yapabileceği, Ramazan ayının kutsiyetini yaşayabileceğini Cenabı haktan niyaz ediyoruz. Kurtuluşlarını, özgürlüklerini niyaz ediyoruz. Çünkü, Müslüman Müslüman’ın hali ile hallenen insandır” dedi.      

      

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109