Ataşehir Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü Ataşehir’de hem coşkulu hem buruk yaşandı. Ataşehir Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı yürüyüşü yapıldı.

Ataşehir Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
Ataşehir Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü Ataşehir’de hem coşkulu hem buruk yaşandı. Ataşehir Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı yürüyüşü yapıldı.

Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazası sebebiyle, fener alayı yürüyüşü sonrasında Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak Sıla Konseri ise ertelendi.

Atatürk Mahallesi Özgürlük Parkı’ndan başlayan Fener Alayı Yürüyüşü güzargahı boyunca Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı ve kazanımları temsili şekilde anlatıldı. Ataşehir’deki kutlamalara her yıl olduğu gibi bu yılda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve kızları Turnam ile katılarak önderlik etti. Fener Alayı Yürüyüşünde vatandaşlarla kolkola girerek marşlara eşlik eden Başkan İlgezdi, daha sonra Cumhuriyet TIR’ı üzerinden vatandaşları selamladı. Düzenlenen yürüyüşe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Hüseyin Hışman, Abdullah Der, Gül Coşkun, Kalender Özdemir, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte on binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonrası Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan vatandaşlara hitap eden Başkan Battal İlgezdi, Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında 18 Madencinin mahsur kalması sebebiyle Sıla Konseri ve diğer gösterilerin haftaya ertelendiğini söyledi.

Daha sonra madenci bareti takarak konuşma yapan Başkan Battal İlgezdi şunları söyledi: “Sevgili Ataşehirliler hepiniz hoşgeldiniz, hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Maden kazasında yaşam mücadelesi veren madencilerimiz var, bundan dolayı konser ve gösterileri iptal etmek zorunda kaldık ama haftaya Cuma günü yine burada Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini planladığımız şekilde yapacağız. Cumhuriyet, Atatürk ve silah arkadaşlarının kanları ve canları ile kazandıkları Kurtuluş Savaşı’nın eseridir. Cumhuriyet, yaşamlarımız boyunca korumamız gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet; bağımsızlıktır, özgürlük ve demokrasidir. Cumhuriyet; din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet farkı olmadan insanın özgürce yaşamasıdır. Cumhuriyet; çağdaşlıktır, fakirin adaletidir, kadın haklarının koruyucusu, kimsesizlerin kimsesidir. Sizler olduğunuz sürece Cumhuriyete hiç kimse bir şey yapamaz. Cumhuriyeti bize emanet eden Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”       

Resmi Törenler sabah yapıldı

Ataşehir’de 29 Ekim Çarşamba günkü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma ile başladı.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz tebrikleri kabul ettiler. Bayramlaşma sonrası etkinlikler Atatürk Bulvarı’ndaki resmi törenle devam etti. 

Buradaki törende Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Kıdemli Albay Naci Gültekin ve Başkan İlgezdi, Ataşehirli öğrencilerin geçit törenlerini izlediler. 


FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER