Kırım’a kurulacak Radar İstasyonu İstanbul Boğazı’nı izleyecek

Rusya Deniz Kuvvetleri’nin Kırım’a kuracağı kısa menzilli Podsolnuh Radar İstasyonu’nun 450 kilometrelik bir alanı gözlemleyeceği belirtildi.

Kırım’a kurulacak Radar İstasyonu İstanbul Boğazı’nı izleyecek
Kırım’a kurulacak Radar İstasyonu İstanbul Boğazı’nı izleyecek

TASS Ajansı’nın Rusya Savunma Bakanlığı’ndaki bir yetkiliyi kaynak göstererek geçtiği haberde, Rusya Deniz Kuvvetleri’nin Kırım’a kuracağı kısa menzilli Podsolnuh Radar İstasyonu’nun 450 kilometrelik bir alanı gözlemleyeceği belirtildi.

Ajans muhabirine konuşan yetkili, ‘‘Kırım’a kurulacak olan radar istasyonu, İstanbul Boğazı tarafına doğru olan kısımlarda gözlemleme faaliyeti yürütecek’’ dedi.

Hem havadaki hem de su üzerindeki hedefleri anlık olarak tespit ve takip edebilen radar sisteminin en önemli özelliği olan yatay tarama, görüş mesafesi içinde olmayan hedeflerin tespit edilmesine de olanak sağlıyor. Otomatik rejimde çalışabilen radar istasyonu deniz üzerinde 300, havada ise 100 kadar hedefi aynı anda tespit edip sınıflandırmak suretiyle takip edebiliyor.

Ajans’a konuşan bir başka üst düzey yetkili de ilgili bilgileri doğrulayarak, Kırım’a yeterli düzeyde askeri birlik ve hava savunma tümenlerinin konuşlandırıldığını ve ilgili tümenlerde S-300 tipi hava savunma sistemlerinin yer aldığını belirtti. Yetkili, S-400 tipi hava savunma sistemlerinin Kırım’a konuşlandırılıp konuşlandırılmadığı yönündeki soruyu ise ‘‘Mevcut şartlarda S-400’lerin yarımadaya konuşlandırılmasını gerektirecek herhangi bir sebep bulunmamaktadır’’ diyerek yanıtladı.



Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER