Bedelli askerlik için son gün

Herkeste merak uyandıran ve herkesin takibi altında olan bedelli askerlik başvuruları yarın sona eriyor. Bakan İsmet Yılmaz bedelli askerlik başvuruları ile ilgili son rakamı açıkladı.

Bedelli askerlik için son gün
Bedelli askerlik için son gün

Herkeste merak uyandıran ve herkesin takibi altında olan bedelli askerlik başvuruları yarın sona eriyor. Bakan İsmet Yılmaz bedelli askerlik başvuruları ile ilgili son rakamı açıkladı.

Bildiğiniz gibi askerlik vazifesini para karşılığında tamamlamak isteyenler için çıkarılan bedelli askerlik, bu senenin başında başvurularını açmıştı. Yoğun bir şekilde başvuru vardı. Bunun sebebi olarakta, bankaların bedelli askerlik için kredi vermesi olarak gösteriliyordu. Çünkü, normalde bir anda yüklü miktarda parayı kimse veremezken, bankalar o parayı karşılayıp, taksitli olarak geriye alıyordu. Bu da askerliğini bedelli yapmak isteyenler için büyük bir şanstı. Ancak zaman çabuk geçti ve son gün yaklaştı. 13 Şubat’ın bedelli askerlikte son gün olduğunu biliyoruz. Ancak hala geç kalınmış sayılmaz. Baktığımız zaman şuan başvuru yapmak isteyenlerin yapabileceğini görüyoruz.

Herhangi bir Kaçak durumunuz yoksa, 18.000 TL karşılığında 13 Şubat’a kadar  bedelli askerlik için başvuru yapabilirsiniz. 2015 yılında ki bedelli askerlik için son zamanlarımız diyebiliriz. Bir daha ki seneye çıkıp çıkmayacağı belli olmayan bedelli askerlik şansını ertelememenizi öneriyoruz.

Ayrıca herhangi bir şekilde uzatmada olmayacağını bildiğimiz için, 13 Şubat’ı geçirmeniz halinde bir daha bu şansı bulamayabilirsiniz. Değerli asker adaylarının yapması gerekenleri 13 Şubat’a kadar yapmaları ve başvurularını sonlandırmaları gerekmektedir. Bildiğiniz gibi bedelli askerlikte uzatma söz konusu değildir. Bu nedenle oldukça acele etmeniz lazım. Aksi halde, son bedelli askerlik olabilecek bu fırsatı kaçırarak üzülebilirsiniz. İlerde üzülmemek için, biraz acele şart.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 13 Şubat’ta sona erecek olan bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak için 163 bin 627 yükümlünün başvurduğunu açıkladı. TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konuşma yaptı. Bakan İsmet Yılmaz, son iki bedelli uygulamaları göz önüne alındığında, başvurunun beklentilerin çok üzerinde olduğunu söyledi.

170 BİNİ AŞABİLİR

Bakanlık kaynakları, başvuru sayısının 170 bini aşabileceğine dikkat çekti.

2 MİLYAR 945 MİLYON GELİR

Şimdiye kadar yapılan 163 bin 627 başvuru ile bedelli uygulamasından (kişi başı 18 bin TL) yaklaşık 2 milyar 945 milyon TL'lik gelir elde edildi. Uygulama kapsamında toplanan gelirin tamamı Savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak.

BEDELLİDE SON  GÜN

Bedelli askerlik uygulamasında son gün 13 Şubat olarak belirlenmişti. Bu uygulamadan yararlanacakların son 2 günü kaldı.

Bedelli Askerlik Başvurusu nasıl yapılır?

Bilindiği üzere 13 Aralık'ta başlayan ve 13 Şubat 2015 tarihinde bitecek olan bedelli askerlikte bedel 18 bin tl yaş 28 olarak belirlendi. Peki başvuru yaparken izlenecek yol nelerdir? Başvuru için 2 yöntemimiz bulunmaktadır.

1. YÖNTEM

1. E-devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr'den giriş yapmanız. ( E-devlet şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz)
2. E-devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı(MSB) başlığı altında yer alan asal bedelli askerlik işlemleri başlığında bulunan Asal Bedelli Askerlik Başvurusu'nu tıklayın.
3. Ekrana gelecek işlem basamaklarını kabul ediniz.( İşlem basamakları kabul etmemeniz durumunda başvurunuz kabul edilmeyecektir.
4. Ekrana gelecek BARKODLU ÖDEME BELGESİ'nin bir çıktısını alınız.
5. Bu çıktı ile ödemenin yapılacağı bankalardan birine 18 bin tl'yi yatırınız.(Ziraat, Halk, Vakıf)
6. 3 adet banka dekontu verilecektir. Bu banka dekontlarıyla birlikte çıktı e devletten aldığınız BARKODLU ÖDEME BELGESİ'ni askerlik şubesine şahsen elden teslim ediniz. Ve bedelli askerlik yaptığınıza dair belgenizi alınız

2. YÖNTEM

1. Askerlik şubesine şahsen kimliğinle birlikte veya vekalet verdiğin kişi aracılığıyla başvuru yap.
2. Askerlik şubesinde durumun hakkında analiz yapılır. Eğer başvurma yeterliliğin varsa sana bedelli askerlik ücreti için ödeme belgesi verilir.
3. Aldığın bu Ödeme Belgesi ile yine ilgili bankalara giderek ödeme yaparsın. (Ziraat, Halk, Vakıf) Dekont almayı unutma :)
4. Ödemeyi yaptıktan sonra bankadan aldığın 3 dekont ile Ödeme Belgesini askerlik şubesine getir. Ve askerlik yaptığına dair belgeyi teslim al.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109